PORAZ OD RUSKINJA

Košarkašice osvojile europsko srebro

22.08.2010 u 23:27

Bionic
Reading

Hrvatske kadetske reprezentativke u Grčkoj su se okitile europskim košarkaškim srebrom. Niz od sedam pobjeda prekinula je Rusija u finalu koja je slavila s uvjerljivih 71:53

Iako su Hrvatice slavile u dvoboju u skupini, Ruskinje su potvrdile status favorita i žestoko uzvratile u finalu. Dobile su sve četiri četvrtine i strpljivo gradile prednost do visokih 18 koševa viška. Šut nije služio nijednu ekipu, ali Ruskinje su sa čak 22 skoka u napadu zavladale reketima i u kombinaciji s racionalnijim omjerom izgubljenih i osvojenih lopti stekle odlučujuću prednost.

Najbolja pojedinka u redovima Hrvatske bila je Andrijana Cvitković sa 17 koševa, devet skokova i dvije blokade, a Ruskinje je predvodila Ščetina sa 15 koševa i osam skokova.

Podsjetimo, Hrvatska se nakon duge pauze ove godine vratila u elitni razred kadetske košarke i odmah nakon povratka ušla u finale. Broncu su osvojile Francuskinje koje su svladale Srbiju rezultatom 50:44.

Najkorisnija igračica natjecanja Francuskinja je Epoupa, a u prvu je petorku izabrana i hrvatska razigravačica Lana Packovski koja je igrala s bolnim koljenom, ali je upisala zavidan prosjek od 10.1 koševa, 3,9 dodavanja i 3,6 skokova. Nju i još neke uskoro bismo trebali vidjeti i u sastavu seniorske reprezentacije.