sve veći broj kontakata

Košarkaši Zadra igrali su revijalnu utakmicu protiv zaraženih tenisača; zbog toga su svi sad u samoizolaciji

22.06.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar je nakon sinoć potvrđenog pozitivnog COVID-19 slučaja bugarskog tenisača Grigora Dimitrova poduzeo sve potrebne mjere te je u konstantnoj komunikaciji s nadležnim tijelima i službama kako bi iz mjera predostrožnosti novonastaloj situaciji pristupili maksimalno ozbiljno i odgovorno, objavljeno je u ponedjeljak na klupskim službenim stranicama...

Jedan od igrača Zadra Karlo Uljarević je potvrdio kako se osjeća dobro i da nema simptoma koji bi ukazivali na prisutnost COVID-19.

'Osjećam se poprilično dobro i strah apsolutno nije prisutan, bez obzira na nastalu situaciju. Naša odgovornost je maksimalno ozbiljno pristupiti situaciji, što zbog nas samih, ali naravno i zbog drugih, te je klub još sinoć poduzeo apsolutno sve potrebne predradnje. Moji suigrači i ja osobno nalazimo se u samoizolaciji te ćemo se uskoro podvrgnuti testiranju, a nakog istog ćemo znati točnu situaciju s time da vjerujemo u najbolji mogući ishod iste', kazao je Uljarević.

  • +8
Grigor Dimitrov, tenisač zaražen koranavirusom u bliskom kontaktu sa brojnim sportašima u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Grigor Dimitrov je sudjelovao na humanitarnom turniru Adria Tour kojeg je u Zadru organizrao Novak Đoković. Sudionici turnira su dan prije prvog meča odigrali revijelnu utakmicu s košarkašima Zadra.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon što je sinoć objavljeno da je Dimitrov pozitivan na koronavirus, 22 sudionika Adria Toura podvrgnuta su testiranju i utvrđeno je da su pozitivni najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.