pobjeda 'cibosa'

Košarkaši Splita u Zagrebu ostali na minus 19

16.10.2017 u 20:44

Bionic
Reading

U susretu 2. kola košarkaške Hrvatski Telekom Premijer lige Cibona je svladala Split s uvjerljivih 86:67...

Iako se na odmor otrišlo sa 12 koševa prednosti za Cibonu, Splićani su se sredinom treće četvrtine uspjeli primaknuti na 52:51. No, do kraja tog dijela igre Cibona je ostvarila seriju 12:0 kojom je praktički riješila utakmicu.

U četvrtoj je četvrtini prednost Cibone narasla i na 23 razlike, da bi završilo s konačnih 19.

Ivan Novačić s 22 i Melvin Cleveland s 19 koševa predvodili su Cibonu, dok je Goran Filipović s 15 koševa bio najefikasniji kod Splita.

'Jedina stvar koja me brinula bila je kako prizemljiti momčad nakon pobjede protiv Cedevite. Htio sam da nastavimo agresivno te da ostanemo u dobrom ritmu. Jedino smo bili slabiji oko četiri minute u trećoj četvrtini, no brzo smo se vratili i u miru dočekali kraj utakmice', izjavio je nakon utakmice trener Cibone Slobodan Subotić i dodao:

'Drago mi je za Novačića, odlično je odigrao. On nam je vrlo važan igrač i veliki je profesionalac. Sutra imamo slobodan dan nakon dugo vremena. Moramo se dobro odmoriti...'

Cibona sada ima dvije pobjede iz dva nastupa, a isti omjer imaju i Cedevita te Šibenik, dok je Splitu ovo bio prvi nastup u prvenstvu.