rafina osveta

Francuska ministrica tvrdila da je Nadal dopingiran pa bi mogla ostati bez 100.000 €

16.10.2017 u 20:14

Bionic
Reading

Roselyne Bachelot, bivša francuska ministrica sporta, našla se na optuženičkoj klupi. Bachelot je svojedobno optužila Rafu Nadala da se dopingirao tijekom 2012. i 2013. godine, a španjolski je tenisač pravdu odlučio potražiti na sudu...

Rafa Nadal je tužbu protiv Roselyne Bachelot podnio u ožujku prošle godine. Španjolac je preko svojih odvjetnika zatražio odštetu od 100.000 eura zbog neosnovanih optužbi da se dopingirao 2012. i 2013. godine.

'Njezine su riječi tada imale veliku težinu, posebice jer je obnašala tako visoku funkciju u francuskoj vladi', navodi Nadalov odvjetnik Patrick Maisonnave i napomenuo:

'Nadal je tražio da raspravu završim pokazujući joj rezultate doping-testova...'

Obrana pak ima svoje argumente.

'Svima je jasno da postoji velika razlika između postignutih uspjeha i manjkavosti u doping-testovima, vidite da se neke nedozvoljene supstance pronađu tek nakon pet, šest ili čak deset godina', napominju iz odvjetničkog tima bivše francuske ministrice za sport.

Oglasio se i Nadal, objasnio je zašto se odlučio za tužbu.

'Dosta mi je ovakvih optužbi. Nekoliko sam puta u prošlosti prešao preko toga, ali više neću!', kazao je Nadal koji je od lipnja 2012. do siječnja 2013. godine pauzirao zbog teške ozljede koljena i nastavio:

'Očekivao sam više od osobe koja je na tako visokoj i važnoj funkciji u tako velikoj i važnoj državi kao što je Francuska. Ako netko kao što je gospođa Bachelot, koja bi morala biti ozbiljna i paziti što govori, može izlanuti takvu glupost onda je vrijeme da se kaže: 'Dosta! Pa ne možeš pričati gluposti i optuživati ljude bez dokaza! Zato ćeš završiti na sudu!' I evo nas, pa neka dokaže svoje tvrdnje.'

  • +8
Finale Mastersa u Šangaju; Federer vs Nadal Izvor: Reuters / Autor: ALY SONG

Odvjetnici bivše ministrice su u strahu, očigledno je da će izgubiti ovu parnicu. Nadal je odlučio, ako dobije traženu odštetu, uplatiti cijeli iznos u dobrotvorne svrhe, a suprotna strana ima 'pravedniji' prijedlog:

'Koji je sponzor zbog navoda gospođe Bachelot napustio Nadala? Niti jedan! Predlažemo da, ako izgubimo spor, naša klijentica plati simboličan iznos od jednog eura!'