SIGURNA POBJEDA

Košarkaši Splita očekivano izborili četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, a na putu do Final Foura stoji im Gorica

01.02.2022 u 19:57

Bionic
Reading

Košarkaši Splita izborili su plasman u četvrtfinale košarkaškog Kupa 'Krešimir Ćosić' nakon što su u susretu osmine finala na Gripama pobijedili Sonik Puntamiku sa 87-72

Gosti iz Zadra su bolje ušli u susret i nakon prve četvrtine su vodili sa 21-19. Međutim, Split je u drugoj dionici okrenuo rezultat i na poluvrijeme otišao sa 11 koševa prednosti (44-33).

Puntamika je na otvaranju treće dionice smanjila na šest koševa zaostatka (44-38), no više od toga nije išlo. Domaćin je vrlo brzo pobjegao na + 18 (63-45) i potom mirno proveo susret kraju.

'Žute' su do pobjede predvodili Roko Leni Ukić sa 24 koša, Shannon Jerod Shorter sa 15 i Nejc Barič sa 11 koševa i šest asistencija. Na suprotnoj strani Ivan Vučić je zabio 23, a Marko Prskalo 17 koševa.

Split će u četvrtfinalu igrati protiv Gorice, a pobjednik će izboriti plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić, koji će se održati 18. i 19. veljače u dvorani Centra Zamet u Rijeci.

U srijedu, 2. veljače za F4 će se boriti Ribola Kaštela i Cedevita Junior, a 9. veljače na rasporedu je utakmica između Zadra i Zaboka.

Sve utakmice četvrtfinala moraju se odigrati najkasnije do srijede, 16. veljače, a parovi završnog turnira odredit će se izvlačenjem.

Do sada je plasman na završni Final Four izborila jedino Cibona pobjedom protiv Furnira.