ON JE SVOJE REKAO

Kontroverzni šef UFC-a odgovorio je legendarnom Fedoru Emelianenku: Mislim kako je on trebao malo više razmišljati o novcu!

01.11.2021 u 16:14

Bionic
Reading

Ranije ovog mjeseca Fedor Emelianenko odradio je svoju povratničku borbu u Bellatorovom borilištu. U jednom od svojih medijskih nastupa, 45-godišnji borac tada se prisjetio pregovora koje je 2009. godine vodio s UFC-om, točnije s Danom Whiteom. Nisu se dogovorili i to je ostalo kao nešto što MMA fanovi do danas nisu prežalili

Fedor je tim putem izjavio kako se nisu dogovorili jer od Whitea nije dobio poštovanje kakvo je očekivao da bi promocija trebala imati prema borcima, usput dodavši kako je UFC-ovom predsjedniku novac na prvom mjestu. Dakle, otkrio je kako problem u njihovim pregovorima nije bio financijske prirode.

Sad je napokon dočekan odgovor. Na konferenciji za medije po završetku UFC 267 priredbe u Abu Dhabiju, White je upitan za komentar Fedorovih izjava. I tim putem nije bilo niti malo blag prema jednom od najvećih MMA boraca svih vremena. Osim toga, podsjetili su ga na njegovu izjavu kako je Fedor zapravo precijenjen borac, prenosi Fight Site,

'Trebam li ga prestati smatrati precijenjenim jer je nokautirao Tima Johnsona? Ja zapravo o tome uopće ne razmišljam', rekao je White, prije nego je upoznat s Fedorovom izjavom na koju je odgovorio žustro i opako:

'Prije svega, ja Fedora ne poznajem. Fedor isto tako ne poznaje mene. Njegova izjava je da se meni sve vrti oko novca. Mislim kako je on trebao malo više razmišljati o novcu kad smo mu dali ponudu, gdje god da smo tada bili, na kakvom god to otoku da smo bili. Da je to napravio vjerojatno se više ne bi morao boriti s 45 godina.'

White je više puta ranije otkrio kako ne razumije zašto se nisu uspjeli dogovoriti s Fedorom, dodavši kako su mu dali financijski bogatu ponudu, uz koju bi bio među nekoliko najplaćenijih boraca u promociji. Fedor je isto tako od početka govorio da problem nije niti bio u novcu, što je posljednjom izjavom potvrdio.

Fedor i White se tim jednostavno nisu uspjeli pronaći na istoj valnoj duljini i nekako uistinu nema smisla da danas, kad je veliki Rus na izmaku karijere, ponovno otvaraju takve teme.