HOĆE LI STADION BITI PUN?

Kontrole nikakve, ulaznice dostupne na svakom kutku

Bionic
Reading

Hrvatska i Češka u St. Etienneu igraju utakmicu drugog kola skupine D, a Hrvatska bi već večeras mogla osigurati plasman u osminu finala

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže Hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo ponekad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1

Kako se bliži početak utakmice, tako je atmsofera oko stadiona sve veselija. Hrvatskih navijača, kojih se na tribinama očekuje desetak tisuća, jutros su preplavili centar grada, a sada su se preselili pred stadion.

No, u zraku se osjeća bojazan zbog najavljenih mogućih nereda, iako smo iz krugova navijača koji nisu skloni aktualnom vodstvu HNS-a doznali da su priče napuhane.

HNS i HHO uputili su i poruku upozorenja domaćinima.

'Prema provjerenim informacijama kojima raspolaže HHO u St. Etienneu se nalazi 300-tinjak pripadnika Torcide koji su tamo doputovali iz Hrvatske. Dio njih je zadržan na granici na graničnim prelazima Pasjak i Rupe budući je kod njih pronađena oprema za maskiranje i određena količina droge te se nad njima provodi kriminalistička obrada. Hrvatske vlasti su u direktnom kontaktu s francuskim vlastima i surađuju u pokušaju prevencije nereda na stadionu. Navijači Torcide, ali i pripadnici drugih navijačkih skupina iz Hrvatske pribavili su ulaznice preko navijača St. Etiennea na drugo ime. Upravo stoga hrvatska strana inzistira na tome da predstavnici francuskih vlasti, ali i organizatora, prilikom ulaska na stadion provjeravaju ulaznice personalizacijom uz predočenje osobnih isprava temeljem kojih se utvrđuje identitet donositelja ulaznice', poručili su iz HHO-a.

Međutim, ono što stvara dodatni problem organizatorima jest da se oko stadiona ulaznice mogu kupiti, pa čak i ispod cijene.

Samim time, neće biti poznat ni pravi vlasnik ulaznice jer da bi se ulaznica kupila morali su se sotaviti osobni podaci. Uz to, i kontrole pri ulasku na stadion daleko su od detaljnih i rigoroznih.