JOŠ IMA NADE

Konačno jedna dobra vijest za posrnuli Ferrari!

15.07.2016 u 16:55

Bionic
Reading

Nakon razočaravajuće posljednje dvije utrke u Austriji i Britaniji, Ferrari je barem na testiranju u Silverstoneu ostvario najbrže vrijeme, a iz momčadi najavljuju bolje dane u nastavku sezone...

Slavna talijanska ekipa potpuno se izgubila u posljednje vrijeme i sve teže drži korak s Red Bullom u borbi za drugo mjesto u poretku konstruktora, dok joj je Mercedes postao nedostižan.

Ipak, nakon dvije vrlo slabe utrke u Austriji i Britaniji, Ferrari na unutarsezonskom testiranju u Silverstoneu ipak imao razloga za zadovoljstvo. Naime, Kimi Raikkonen odvezao je 1:30. 665, najbrži krug viđen ovaj tjedan uz 103 kruga provedena na stazi bez značajnih problema. Iz Ferrarija poručuju da je bolid na stazi pokazivao veliki napredak.

Dobra je to uvertira pred utrku u Budimpešti za deset dana na kojoj Ferrari najavljuje pohod na pobjedu, iako bi po karakteristikama trebala više odgovarati Red Bullu i Mercedesu.

'Mi smo Ferrari i vjerujemo da uvijek možemo pobijediti. Nećemo nikad odustati, nego baš suprotno, nastavit ćemo se poboljšavati,' izjavio je Kimi Raikkonen kojem je momčad nedavno produžila ugovor na još jednu sezonu.

U prilog optimizmu Ferrarija ide prošlogodišnja Velika nagrada Mađarske, na kojoj je pobijedio Sebastian Vettel.