METODE SA ZAPADA

Komes: Dinamo ne smije padati u završnicama

15.06.2011 u 18:58

Bionic
Reading

Renovirani Dinamov stručni stožer u odnosu na saziv iz prošle sezone jači je za novog stručnjaka za fizičku spremu, iskusnog Zvonka Komesa koji se iz Bundelige vratio u Hrvatsku

'Radimo s loptom, pa igrači su ujutro s njom pretrčali 5,7 kilometara, popodne još šest, to je europski standard', kaže Zvonko Komes.

Momčad je to koja je igrala u Ligi prvaka, Kruno Jurčić, Tomislav Rukavina i Damir Krznar znaju kako je s plavima igrati u elitnom nogometnom razredu, sad će oni kao treneri, uza Zvonka Komesa, Miljenka Raka i Miralema Ibrahimovića, pokušati dohvatiti taj cilj. Kreću u četvrtak na Rogli, 24 igrača i tri vratara.

Zvonko Komes radio je u velikim klubovima, kakva je razlika na početku priprema Bayerna i Dinama?

 'Na Bayernovu prvom treningu bilo je 10.000 ljudi i 250 novinara, ovdje nekoliko novinara. No to mi ne smanjuje motiv', kazao je Komes koji će raditi na tjelesnoj pripremi.

'Vidio sam da Dinamo pada u 60. minuti, da ga suparnik tada tjera na pogreške, to moramo ispraviti', dodao je Komes.

Novi u stožeru Krune Jurčića je i Damir Krznar.

'I u svom prvom mandatu Kruno je razmišljao o meni, ali ja nisam bio spreman. Rad s Ilijom Lončarevićem pravo je bogatstvo.'

'Kako ćemo surađivati Krznar i ja? Svaki na svojoj strani', smiješeći se rekao je Tomislav Rukavina aludirajući na vrijeme kad su 1997. igrali u Ligi prvaka s Dinamom na suprotnim stranama terena.

A šef stručnog stožera uvjeren je da će igrati ponovo, sad kao trener.

'Vrlo sam optimističan, vjerujem u suradnike i sebe. Te 1997. bilo je lakše, sad je dosta stranaca, no dečki su se jako digli i uvjeren sam da ćemo uspjeti', kazao je Kruno, kod kojega će kapetan biti Bišćan, a nakon njega Badelj pa Sammir.