ZBOGOM SP

Kome se Štrlek zamjerio? Dva dana putovao do Zagreba

22.01.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni reprezentativac Manuel Štrlek, umjesto da se priprema za četvrtfinalni dvoboj protiv Francuza, danas odrađuje pripreme za operaciju šake

Nesretni je Štrlek u dvoboju posljednjeg kola po skupinama protiv Španjolske doživio nezgodu, odnosno u jednom mu je duelu suparnički igrač pao na ruku. U prvi tren nije izgledalo toliko ozbiljno, no kada se ruka 'ohladila', bolovi su bili sve jači. Štrlek je potom otišao u madridsku bolnicu na snimanje šake te mu je dijagnosticiran lom III. metakarpalne kosti.

Drugim riječima, za Štrleka je tim subotnjim dvobojem ovaj SP završio. I u nedjelju je preko Frankfurta trebao krenuti prema Zagrebu. Međutim taj je let 'promašen', pa se putovanje prolongiralo na ponedjeljak. Ali ni tada nisu prestali problemi.  

U Beču je sjeo u zrakoplov za Zagreb, ali se nakon nekoliko minuta vratio jer nije mogao sletjeti u Zagreb zbog guste magle.

Operativci HRS-a tražili su način na koji bi Štrlek ipak stigao u Zagreb. Tražila se rezervna varijanta, a to je bio transport cestom. Na njegovu sreću, vjerojatno i jedinu pozitivnu stvar posljednjih dana, u tom je zrakoplovu bila i liječnička delegacija iz Hrvatske koja je unajmila kombi, a jedno su mjesto ustupili lijevom krilu naše rukometne reprezentacije pa se Manuel ipak mogao vratiti kući.

'Zaista mi se 'potrefilo', od loma kosti do dvodnevnog putovanja. Hvala Bogu, barem sam stigao do utakmice pa sam na TV-u gledao kako pobjeđujemo Bjeloruse. Zbog tog kašnjenja tek ću danas ići na pregled pa ću valjda znati i termin operacije', rekao je za tportal.hr Štrlek.

Pred Štrlekom je sada šest do sedam tjedana prisilnog odmora jer morat će na operaciju šake. O mjestu u kojem će obavljati rehabilitaciju, odlučit će u dogovoru s klubom, Kielceom.