EVO DODATNE ZARADE

Kome bi u Hrvatskoj ovakvo nešto palo na pamet? Katarci oduševili Messijeve obožavatelje ovim projektom

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 27.12.2022 17:06
  • Objavljeno 27.12.2022 u 17:05
Bionic
Reading

I dok se stanje u Argentini, nakon osvajanja naslova svjetskog nogometnog prvaka, polako vraća u normalu, sad bi 'ludilo' moglo ponovno stići u Dohu. Naime, University of Qatar, koji je bio domaćini Argentini, odlučio je prostorije u kojima su boravili Argentinci, s naglaskom na sobu u kojoj je spavao Lionel Messi, pretvoriti u muzej

Svi se sjećamo s koliko su strasti brojni žitelji Dohe, jer u glavnom katarskom gradu živi puno radnika iz Indije, Pakistana, ali i susjednih zemalja, navijali za Argentinu, točnije za Lionela Messija.

I sada će njima, naravno i brojnim drugim turistima, osoblje kompleksa 'University of Qatar' u kojem se smjestila argentinska reprezentacija, otvoriti vrata kako bi mogli osjetiti malo 'Messijevog štiha'.

Podsjećamo, za razliku od drugih reprezentacija koje su kao svoje baze izabrale luksuzne hotele, Argentinci su koristili studentski smještaj katarskog sveučilišta.

'Nekoliko puta smo obišli studentski kampus i uvjerili se da je najbolji izbor. Roštilj je igračima i svima u stručnom stožeru jako važan. Znamo da su druge reprezentacije odabrale luksuzni smještaj, ali nama je u fokusu osvajanje Svjetskog prvenstva. Da bismo to ostvarili, igrači se moraju osjećati kao kod kuće', rekao je za argentinske medije neimenovani izvor iz reprezentacije pri ulasku Gauča u ovaj prostor.

Naravno, taj kampus nije odabran slučajno ili zbog skromnosti argentinskih igrača. Imali su Messi idruštvo u njemu sve što im je nužno, odnosno imali su više slobode i prostora gdje ih nitko nije mogao uznemiravati. Pa su čak mogli i roštiljati.

Nakon što su Argentinci napustili prostor kampusa nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka, mnoge je zanimalo kako izgleda soba u kojoj je spavao Messi, a potom su čelnici tog sveučilišta došli na odličnu ideju. Naime, oni su odlučili da će od sobe u kojoj je Messi spavao tijekom Mundijala u Katru napraviti mali muzej i svi će imati priliku posjetiti njegovu sobu. Muzej bi uskoro trebao biti i svečano otvoren.

Oni su zadržali sve predmete koji su ostali u sobi nakon Messija, a na zidu će biti i potpisan dres argentinskog kapetana koji je poklonio domaćinima. Ova ideja oduševila je nogometnu javnost, ali i ljude u Katru koji žele vidjeti u kojoj sobi je Messi boravio mjesec dana i gdje je provodio vrijeme.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
  • +32
Argentina, doček reprezentacije, Buenos Aires, 20.12.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LUIS ROBAYO / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal