all-star momčad

Koliko god smo žalosni zbog neuspjeha naših rukometaša, Ivano Balić još je uvijek apsolutni rekorder, kojem u leđa gledaju i Hansen, Sagosen...

Bionic
Reading

Danski rukometaš Mikkel Hansen najkorisniji je igrač Svjetskog prvenstva u Egiptu, a tu je nagradu dobio i prije dvije godine na SP-u u Danskoj i Njemačkoj.

Hansen je predvodio Dansku u finalu SP-a u pobjedi protiv Švedske (26:24) sa sedam postignutih golova, a ukupno je na prvenstu zabio 48 golova.

Sjajni danski rukometaš je bio MVP, te najbolji strijelac i na prošlom Svjetskom prvenstvu. Hansenu je to treći put u karijeri da je izabran za najkorisnijeg igrača SP-a, čime je obogatio impresivnu riznicu individualnih priznanja. Naime, ovu je nagradu osvajao 2013., 2019. i sada, 2021. godine.

Izabrana je i najbolja momčad SP-a u Egiptu.

  • Vratar: Andreas Palicka (Švedska)
  • Lijevo krilo: Hampus Wanne (Švedska)
  • Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (Danska)
  • Srednji vanjski: Jim Gottfridsson (Švedska)
  • Desni vanjski: Mathias Gidsel (Danska)
  • Desno krilo: Ferran Sole Sala (Španjolska)
  • Pivot: Ludovic Fabregas (Francuska)

Mnogi prognozeri očekivali su u završnici turnira vidjeti Norvešku, ali Španjolska je u četvrtfinalu bila prejaka za momčad Christana Bergea. Najviše zbog te činjenice, Sander Sagosen nije u idealnoj postavi (i) ovog reprezentativnog natjecanja, a što mu se nije dogodilo još od 2016. godine.

Golgeter Kiela tako je prekinuo niz od četiri pojavljivanja u All-Star momčad, a njegov kolega Magnus Jondal je propustio priliku da se treći put za redom nađe u idealnoj postavi.

Sagosenovim 'neuspjehom', podvig Ivana Balića ostao je jedinstven i rekordan. Naime, hrvatski rukometni virtuoz je na čak šest uzastopnih velikih natjecanja bio dio najbolje momčadi!

Najbliži pratitelj Ivanu Baliću je Sagosen (SP 2017, EP 2018, SP 2019, EP 2020), koji je u idealnu momčad biran na četiri uzastopna turnira. Balić je taj uspjeh ostvario u periodu od 2003. do 2007. godine (SP 2003, EP 2004, OI 2004, SP 2005, EP 2006, SP 2007).

  • +7
Danska - Švedska, finale Svjetskog prvenstva u rukometu 2021.; 31.1.2021. Izvor: EPA / Autor: KHALED ELFIQI
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal