OSMINA KUPA

Koliko Bišćanov talent može protiv Kekovog iskustva?

26.10.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Lideri MAXtv Prve lige, nogometaši Rijeke u srijedu gostuju kod lidera drugoligaškog društva Rudeša u utakmici osmine finala hrvatskog nogometnog kupa

Ždrijeb je htio da se u osmini finala susretnu - dva lidera, Rudeš i Rijeka. I dva trenera koji su obilježila dosadašnji dio prvenstva u svojim ligama. Igor Bišćan suvereno vlada drugoligaškim društvom, a Matjaž Kek - prvoligašima.

Igrala su ova dva suparnika i u sezoni 2004/5. u Kup-natjecanju, a ulogu favorita potvrdila je momčad s Kantride.

I sada je Rijeka favorit, no sigurni smo da će samozatajni Bišćan htjeti pomrsiti računa slovenskom stručnjaku.

'Odmah ću reći da momčad Rijeke zaslužuje sve pohvale i da je trenutačno najbolja momčad u našoj zemlji. Bolja je i od Dinama! Niz Rijeke je fascinantan, no ni mi nismo izgubili desetak utakmica. Bit će zanimljivo. U svakom slučaju, Rijeka je favorit, ali i veća čuda su se događala', rekao je Igor Bišćan, koji je prije dva dana dobio četvrto dijete. I upotpunio je kolekciju asova jer je dobio četvrtu kćerkicu, a pobjedu bi, sigurni smo, posvetio njoj i supruzi.

Svjestan je i trener gostiju Matjaž Kek da bi u Rudešu mogao naletjeti na minu pa će dio vremena posvetiti i psihološkoj pripremi momčadi.

'Radi se o ambicioznom domaćinu koji vodi u Drugoj ligi i u kojem igra nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom i kvalitetom. To zahtijeva posebnu koncentraciju, pogotovo u natjecanju u kojem nema popravnog', naglasio je Kek

Dvoboj u sasvim sigurno odličnoj atmosferi na igralištu NK Rudeša počinje u 14 sati.