kamo ide sunderland?

Klub koji je šest puta bio engleski prvak, a do ljeta 2017. igrao među elitom, sada je u trećoj ligi a vlasnik kluba bit će mu 22-godišnjak

26.12.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Sunderland, bivši engleski prvoligaš koji sada igra u trećoj ligi, dobio je najmlađeg vlasnika u engleskom nogometu - 22-godišnjeg Cyrila Louis-Dreyfusa,

Cyril Louis-Dreyfus je sin pokojnog bivšeg vlasnika francuskog Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa, a njegovo preuzimanje Sunderlanda od bivšega vlasnika Stewarta Donalda treba tek odobriti Udruga engleskih nogometnih klubova (EFL).

Klub je na svojoj web stranici dodao da se okončanje posla očekuje sredinom siječnja, čime će jedan od blizanaca i nasljednika dinastije Louis-Dreyfus postati najmlađi vlasnik u klupskoj povijesti.

Cyrilov otac Robert bio je vlasnikom Marseillea, kao i velikih firmi poput Adidasa i Satchi&Satchi, a preminuo je od leukemije 2009. godine.

Sunderland se nalazi na 11. mjestu treće lige sa sedam bodova manje od vodećeg Portsmoutha, a bio je prvakom Engleske čak šest puta, ali zadnji naslov su osvojili davne 1936. godine.