MVP Hollingsworth

Klub iz Dubrave donio odluku koja je mnoge iznenadila; pustili su na Cipar Amerikanca koji je oduševio svojim igrama

22.02.2023 u 10:12

Bionic
Reading

Košarkaški klub Furnir iz zagrebačke Dubrave odlučio se na potez koji je mnoge iznenadio. Ostali su bez najboljeg igrača Taveiona Hollingswortha

Naime, čelnici Furnira odlučili su 23-godišnjem Amerikancu Taveionu Hollingsworthu, službeno najboljem igraču HT Premijer lige, izaći ususret kako bi napravio transfer u novi klub - B.C. Petrolina AEK Larnaca, Cipar.

Naravno, to nije bila laka odluka za Upravu kluba i trenera Jeronima Šarina jer ipak su ostali bez najboljeg igrača koji je, kako su rekli iz kluba 'osnažio mladu momčad Furnira i pridonio je sinergiji i povezivanju igrača koji su kroz igru u HT Premijer ligi i natjecanju u Alpe Adria Cupu uspjeli steći prijeko potrebno iskustvo.' Njegov prosjek od 19,2 koša, 6,7 skokova i 3,5 asistencije, 2,2 ukradene lopte uz šut za tri poena 42% - dovoljno govori koliko je bio dominantan.

Odluka nije bila laka, ali 188 cm visoki branič Hollingsworth je ipak dobio priliku dokazati se u nešto jačem okruženju.

'Odnos trenera i igrača je posebna priča, a Ty me kao igrač i čovjek osvojio na prvu loptu. Kad je dobio ponudu Petroline AEK Larnaca iz Cipra, koja je puno izdašnija od ugovora koji je imao sa našim klubom, a s obzirom da nas je svojim ljudskim i igračkim kvalitetama zadužio te je bio ključni kotačić u ostvarivanju ovogodišnjeg cilja, plasiranja u Ligu za prvaka, mislimo da je više nego moralno da mu omogućimo dodatnu zaradu', izjavio je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Direktor kluba Boris Gnjidić je istaknuo:

'KK Dubrava je u prvoj sezoni četverogodišnjeg plana gdje smo već od ovog trenutka u fazi sklapanja ekipe za sljedeću sezonu, a plasman u Ligu za prvaka će nam pružiti uvid tko je igrački spreman za najveće ciljeve. Pred nama je niz utakmica u kojim ćemo kao i dosad dati svoj maksimum te se usredotočiti da naši mladi igrači daju sve od sebe i pokažu što mogu. Ovim putem zahvaljujemo Taveionu na svemu što je napravio za klub, igrače te što je svojim ljudskim kvalitetama pokazao kada je bilo najteže koliko može, zna i vrijedi', kazao je Gnjidić.