BORUSSIA U FINALU

Kloppu veliko slavlje u Münchenu, bayernovci promašili četiri penala

28.04.2015 u 23:25

Bionic
Reading

Nevjerojatnu utakmicu u polufinalu njemačkog kupa odigrali su Bayern i Borussia. Bila je to posljednja, tako je barem najavio, utakmica Jürgena Kloppa u 'der Klassikerima', a nakon 90 minuta bilo je 1:1. S time da su domaćini neopravdano htjeli poništiti Aubameyangov pogodak. Kako golova nije bilo ni u produžecima, u kojima je Guardiola pokazao želju i da se potuče s četvrtim sucem, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. A onda su Lahm i Xabi Alonso pali, dok je Neuer pogodio vratnicu: Borussia je slavila na Allianz Areni

ogometaši Borussije Dortmund izborili su plasman u finale njemačkog nogometnog Kupa nakon što su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca u Münchenu pobijedili Bayern 3:1.

Utakmica je u regularnom dijelu završila 1:1. Bayern je poveo u 29. minuti golom Roberta Lewandowskog, a izjednačio je Pierre-Emerick Aubameyang u 75. minuti. Bavarci su od 108. minute imali igrača više nakon što je isključen Kevin Kampl, no nisu uspjeli iskoristiti igrača više.

Prilikom izvođenja kaznenih udaraca čak četiri igrača njemačkog prvaka nisu zabila gol. Philipp Lahm je prebacio gol, a na isti način je promašio i Xabi Alonso. Borussijin vratar Mitchell Langerak je sjajno obranio udarac Mariju Gotzeu, dok je Manuel Neur uzdrmao vratnicu.

Kod Borussija sigurni su bili Ilkay Gundogan i Sebastian Kehl, dok je Neuer obranio udarac Matsa Hummelsa.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu se sastaju trećeligaš Arminia Bielefeld i Wolfsburg. Finale je 30. svibnja u Berlinu.