GUBITAK IGRAČA

Klopp apelira: Zaustavite Saudijce!

02.08.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Trener Liverpoola Jürgen Klopp pozvao je Fifu i Uefu da reagiraju zbog rapidnog osvajanja tržišta europskih nogometaša od strane Saudijske Arabije

Saudijci su puni novca, njihove ponude su basnoslovne, a Klopp traži efikasan odgovor na prijetnju koja je sve izraženija.

'Glavni problem je činjenica da prijelazni rok kod njih traje tri tjedna duže nego kod nas. Pozivam Fifu i Uefu na reakciju. Mora se pronaći neko rješenje. Ne znam točno što će se dogoditi, ali je jasno da to već ima utjecaja na nas. Vrijeme će pokazati, očito ćemo se morati pomiriti s tim', rekao je Klopp.

On je kao trener Liverpoola doživio ogromnu štetu saudijskim napredovanjem na europskom tržištu. Naime, tri igrača Liverpoola su se otisnula prema Saudijskoj Arabiji i to Fabinho (Ittihad), Jordan Henderson (Al-Ettifaq) i Roberto Firmino (Al-Ahli, kao slobodan igrač), a menadžer Liverpoola strahuje da će glavne europske lige, a samim tim i europska klupska natjecanja izgubiti više igrača koje će teško biti nadomjestiti.

'Utjecaj Saudijske Arabije je trenutno golem", rekao je Klopp u Singapura, gdje Liverpool danas igra prijateljsku utakmicu protiv Bayerna (13:30 sati).

Saudijska Arabija je povećala svoju financijsku moć mameći igrače iz Europe unosnim ugovorima, uključujući francuskog osvajača Zlatne lopte Karima Benzemu i njegovog sunarodnjaka koji je osvojio Svjetsko prvenstvo N'Goloa Kantéa. Europski egzodus započeo je prošle godine kada je Al-Nassr osigurao potpis Cristiana Ronalda kojem je u međuvremenu suigrač postao i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.