VEČERNJAKOV LAUREAT

Klinci oduševljeni Modrićem: Hoćeš li pustiti kosu?

27.12.2014 u 11:36

  • +9

Luki Modriću u dječjoj bolnici u Klaićevoj uručena nagrada najboljeg nogometaša

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić dobio je po četvrtu put statuu 'Pobjednika', kao najbolji hrvatski igrač u izboru Večernjeg lista. Zvijezda Reala nagradu je primio u zagrečačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici, a posebni gosti na njegovoj 'inauguraciji' bili su maleni bolesnici

Modrić je u 43. izboru Večernjeg lista pobijedio sa 109 bodova i time četvrti put osvojio ovu nagradu. Modrić je uvjerljivo slavio, a više bodova od njega osvojio je jedino Dado Pršo koji je 2004. pobijedio sa 110 bodova. Drugo mjesto osvojio je napadač Atletico Madrida Mario Mandžukić sa 96 bodova, a treći je bio Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda.

'Ovo je moj već četvrti 'Večernjak' i ponosan sam na ovu nagradu. Kada sam je prvi put dobio krenuo sam u nogometni svijet. Ona me dodatno ohrabrila', poručio je Modrić koji je tijekom 2014. osvojio četiri trofeja u dresu 'Kraljevskog kluba' pri čemu i Ligu prvaka.

Modriću je statuu 'Pobjednik', rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu predao Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista. Večernji list najboljeg nogometaša godine bira od 1972. godine, a rekorder sa šest nagrada je Davor Šuker.

Izabrana je i Nada godine, a nagrada je pripala braniču Bayer Leverkusena Tinu Jedvaju sa 48 bodova. Drugo mjesto osvojio je nogometaš Barcelone B Alen Halilović sa 26 bodova, a treće mjesto su podijelili Marko Rog (Split) i Marko Pjaca (Dinamo) sa po 18 bodova.

Inače, osim novinara, na presici odnosno predstavljanju pobjednika bili su i maleni bolesnici, pa im je ovo zasigurno bio i prekrasan Božićni poklon. Osim 'selfija', djeca su od Luke Modrića dobila i nekoliko odgovora.

'Hoću li pustiti kosu? Vjerojatno hoću, iako mi mnogi kažu da mi je možda i ova frizura bolje stoji. Fali mi'.

Pitali su ga i hoće li napustiti Real.

'Ne, ne, ne... Baš sam potpisao novi četverogodišnji ugovor, a ja se nadam da ću i nakon njega ostati još dugo u Realu', rekao je Luka Modrić, koji je cjelokupnim okruženjem bio jako dirnut. Potom je i s iluzionistom Lukom Vidovićem sudjelovao u stvaranju trikova,  što je bio dodatni razlog veselju okupljenjoj djeci.

'Iza mene je najuspješnija sportska godina. S Realom sam osvojio četiri trofeja, postao prvak Europe. Ova godina je zaista bila fenomenalna. Nije ju pokvarila niti ova ozljeda. A nadam se kako će iduća biti još bolja'.

Nažalost, jedino razočaranje u protekloj godini Modrić je doživio u dresu reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

'Šteta zbog reprezentacije. Međutim, moramo zaboraviti što je bilo i okrenuti se budućnosti. Imamo odličnu ekipu i jako dobro guramo u kvalifikacijama za europsko prvenstvo'.

Modrić je trenutačno izvan stroja zbog puknuća tetive mišića natkoljenice lijeve noge. Zbog ozljede je propustio klupsko svjetsko prvenstvu u Maroku na kojem je Real slavio. Nije točno poznato koliko će izbivati s travnjaka, no ovakva ozljeda zahtijeva dulji oporavak koji bi mogao potrajati i do tri mjeseca.

'Ne želim žuriti i vratiti se prerano. Radi se o kompliciranoj ozlijedi i vratit ću se tek kada budem 100 posto spreman. Real igra dobro i bez mene', kazao je.

Luka je otkrio i tajnu uspjeha 'Kraljevskog kluba' koji je nanizao 22 uzastopne pobjede.

'Ključ naših uspjeha je kvaliteta. Svi igrači igraju na visokom nivou. Važno je i naše zajedništvo. Uvjeren sam kako će naš zamah još dugo potrajati', zaključio je hrvatski reprezentativac.