VJERNA PUBLIKA

KK Zadar i njegovi vjerni navijači postavili ovosezonski rekord!

27.12.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Nedavna utakmica košarkaša Zadra i Partizana, koja je imala šokantnu završnicu u kojoj su slavili domaći igrači košem Romea Travisa sa zvukom sirene, oborila je jedan rekord u regionalnoj ABA ligi

Na tribinama košarkaške dvorane na Višnjiku, koja nosi ime velikana Kreše Ćosića, skupilo se oko 7.500 gledatelja, što je rekord u dosadašnjem dijelu ABA sezone na jednoj utakmici. Isto tako, Zadar je na ljestvici gledanosti trenutačno treća momčad u cijeloj ligi, pa se tako dosad na domaćim utakmicama hrvatskog kluba okupilo 30.500 gledatelja, odnosno nešto više od 5.000 u prosjeku po utakmici.

Zadar je u dosadašnjih 15 kola samo šest puta bio domaćin, Najviše gledatelja do sada na domaćim utakmicama imala je Crvena zvezda, ukupno 41.000, dok je na drugom mjestu drugi beogradski klub Partizan 31.000 navijača.

Zadar je u dosadašnjih 15 kola samo šest puta bio domaćin, Partizan sedam, a Crvena zvezda osam puta. U prosjeku to znači da se Zadar smjestio između dva beogradska kluba. Crvenu zvezdu je pratilo prosječno 5.125 navijača, Zadrane 5.080, a Partizana 4.420.

Važno je napomenuti kako su upravo Zadrani svojim gostovanjem kod Crvene zvezde omogućili Beograđanima skok na prvo mjesto. Naime, ovaj je susret u posljednjem odigranom kolu ABA lige gledalo 7.000 gledatelja. Nema sumnje da će Višnjik i dalje privlačiti velik broj gledatelja jer pred Zadrane stižu atraktivni gosti poput Cibone, Cedevite, Budućnosti, Splita…