Žilavec odlučio

KK Zadar dobio novog sportskog direktora; na vitalno mjesto stigao njihov bivši igrač i miljenik navijača koji je godinama radio kao menadžer

23.03.2022 u 14:53

Bionic
Reading

U Zadru, najkošarkaškijem hrvatskom gradu, došlo je do najavljenih promjena na ključnim pozicijama u klubu. Dobili su novog sportskog direktora te voditelj marketinga i odnosa s javnošću

Tako je odlukom direktora kluba Željka Žilavca KK Zadar dobio novog sportskog direktora, a to je nekadašnji poznati košarkaš Zvonimir Ridl.

Uz njega Toni Jeričević imenovan je kao novi voditelj marketinga koji će biti zadužen i za odnose s javnošću.

Kako su izvještili iz kluba direktor Žilavec odlučio se za Zvonimira Ridla koji ima bogato igračko košarkaško iskustvo, a uz to ima bogato iskustvo kao skaut i menadžer u zastupanja igrača.

'Ponosan sam što sam izabran za novog sportskog direktora i što sam postao dio tima KK Zadar. Namjeravam dati maksimum i dobrim rezultatima rada opravdati ukazano mi povjerenje. Siguran sam da ću svaki atom snage uložiti u prosperitet kluba koji u mom srcu kao bivšem igraču ima posebno mjesto i vratiti mu zasluge koje svakako ima u usponu moje karijere', kazao je Ridl koji je pet sezona proveo igrajući za KK Zadar. Osim Zadra, igrao je i za Split, Slavonski Brod, Dardu i Osijek 2006.

U mlađim danima bio je poznat kao igrač sjajnih atletskih mogućnosti koji je postao miljenik navijača u svakom klubu u kojem je igrao zbog atraktivnih zakucavanja. U mladim danima, kada je igrao u rodnom Osijeku, neki su u njemu vidjeli i NBA potencijal.

U svojoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri iza sebe ima i značajno inozemno igračko iskustvo igrajući u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Nizozemskoj…

Posljednjih deset godina radio je kao profesionalni sportski agent i menadžer vlastite agencije Ridl Basketball Agency.

Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će se Ridl snaći na ovoj vitalnoj poziciji u klubu koji nije navikao na prosječnost.

Nakon ovih promjena u Zadru nekoliko riječi kazao je i direktor kluba Žilavec:

'Cilj mi je bio odabrati stručne i neutralne ljude koji će se moći fokusirati samo na košarku i interese kluba.”