Sada je i službeno

KK Cedevita ima novog predsjednika, direktora i trenera; evo koliko ih košta potjerani Španjolac

25.10.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Nakon nekoliko neočekivanih poraza i, čini se, potpuno promašenih skupih stranih pojačanja u hrvatskom prvaku KK-u Cedevita došlo je do velikih promjena. Najnovija vijest glasi da je otkaz dobio i trener Sito Alonso

Kao što je poznato, od srijede zbog loših rezultata te dovođenja velikog broja stranih igrača upitne kvalitete otkaz je dobio sportski direktor Matej Mamić, umjesto kojeg će sportsku politiku kluba voditi bivši trener Cedevite Veljko Mršić. No osim što je bilo poznato da se s mjesta predsjednika povlači Mladen Veber, čini se kako je posljednji poraz u Eurokupu od Lokomotiv Kubana presudio i španjolskom treneru Situ Alonsu.

No u službenom klupskom priopćenju nije objašnjeno je li se klub sporazumno razišao s Alonsom, što će ih puno koštati jer je ima čvrst dvogodišnji ugovor (navodno oko 250.000 eura godišnje!) ili tek predstojećih dana slijede tvrdi pregovori kako bi klub financijski što bolje prošao. Platiti pola milijuna eura nakon svega tri mjeseca treneru koji se pokazao kao potpun promašaj bio bi pravi presedan...

No u priopćenju je objašnjeno kako je prvu momčad koja igra u Eurokupu i regionalnoj ABA ligi preuzeo Slaven Rimac, dosadašnji trener Cedevitine momčadi koja se natječe u HT Premijer ligi.

Vijest kako mjesto predsjednika KK Cedevita umjesto Mladena Vebera preuzima Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, glavnog sponzora kluba, nije iznenađenje. Navodno je, kako doznajemo, Tedeschi osobno kontaktirao s Mršićem koji je kao trener juniora, pomoćni i glavni trener prve momčadi u klubu radio pet godina i očito je ostavio jako dobar dojam na šefa. Stoga je Tedeschi, kada je uvjerio Mršića da se vrati, odlučio preuzeti funkciju predsjednika kluba.

Nema sumnje kako će uskoro krenuti i velike promjene u momčadi jer nekoliko stranih pojačanja pokazalo se kao potpun promašaj. Isto tako je jasno kako će novi sportski direktor Veljko Mršić, koji iza sebe ima dugu i uspješnu igračku karijeru, uskoro morati povući neke radikalne poteze.

Navodno najlošije kotiraju španjolski krilni centar Pablo Agilar i 185 cm visoki američki playmaker Josh Magette.

  • +10
Cedevita - Lokomotiv, 4. kolo Eurokupa, 2018./19. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX