atp rio de janeiro

Kiša bila saveznik Borne Ćorića do pobjede i ulaska u borbu za finale

22.02.2020 u 08:00

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač, Borna Ćorić, nakon niza neuspjeha i ispadanja na samim početcima turnira, očito se odlično snašao na zemlji Rio de Janeira

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se, u u noći s petka na subotu po srednjeeuropskom vremenu, u polufinale teniskog ATP turnira u Rio de Janeiru nakon što je u četvrtfinalu sa 7:6 (5), 6:3 svladao Talijana Lorenza Sonegu.

Imao je Ćorić puno problema s 24-godišnjim Talijanom, inače 52. igračem svijeta s kojim do ovog meča još nije igrao. Jer Talijan je u prvom setu stalno bio taj koji je imao prednost, a koja je skoro i rezultirala osvajanjem prvog seta. Naime, kod 5:4 za Sonegu i na servis Ćorića, Talijan je stigao do break prilike, ali onda je počela padati kiša te je meč prekinut.

Po povratku na teren, Ćorić je ipak uspio sačuvati svoj servis, te potom u tie-breaku ga i osvojiti.

U drugom setu jedan oduzeti servis bio je dovoljan Ćoriću da osvoji i taj set odnosno osvojio ovaj dvoboj te se plasira u polufinale.

Hrvatski tenisač imao je tri break prilike, a iskoristio je samo jednu, dok je Talijan čak u osam navrata mogao oduzeti servis našem tenisaču, a nije uspio ni jednom.

U borbi za finale, Ćorić će igrati protiv Čileanca Cristiana Garina, koji je na ovom turniru postavljen za trećeg nositelja i trenutno je 25. igrač svijeta. Njih su dvojica dosad igrali jednom, prošle godine u s-Hertogenboschu, a slavio je Ćorić 6:7, 6:3, 7:6.