sjajna kupovina

Kinezi za 48 milijuna eura Atleticu oteli dva odlična nogometaša!

26.02.2018 u 19:32

Bionic
Reading

Trenutačno drugoplasirani sastav španjolskog nogometnog prvenstva Atletico oz Madrida u ponedjeljak je objavio kako je prodao belgijskog napadača Yannicka Carrasca i argentinskog veznjaka Nicu Gaitana u kineski klub Dalian Yifang.

Iz Atletica nisu objavili financijske detalje transfera, no španjolski mediji navode kako je za 24-godišnjeg Carrasca dobio 30 milijuna eura, a za 30-godišnjeg Gaitana 18 milijuna eura s tim sa će 25 posto Carrascova transfera pripasti francuskog prvaku Monacu, njegovom prijašnjem klubu.

  • +3
Atletico M. - Kopenhagen, 1/16 Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Atletico je bio primoran na prodaju ove dvojice igrača kako bi pokrpao rupu u proračunu koji je opterećen zbog gradnje novog stadiona, a koji je zadobio težak udarac zbog ranog ispadanja iz Lige prvaka u kojoj ove sezone nije izborio prolazak u osminu finala.

Carrasco je u svojoj prvoj sezoni u Madridu igra najbolje i bio je važan na putu do finala Lige prvaka u kojem je zabio i pogodak, no zatim je njegova uloga postajala sve manja kod Diega Simeonea, a sada je suradnji došao kraj...