kako se s time boriti?

Kinezi skroz očajni, jer na ovo uopće nemaju utjecaja, a upitno je i hoće li se održati kompletan program Igara

19.02.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Vremenske neprilike primorale su organizatore Zimskih olimpijskih igara da pretposljednjeg dana uvelike promijene program natjecanja, tako je ekipno natjecanje skijaša alpinaca zbog jakoga vjetra prebačeno sa subote na nedjelju, dok je 'kraljevska' utrka programa skijaša trkača, start koje je pomaknut sa 7.00 na 8.00 sati po hrvatskom vremenu, skraćena sa 50 na 30 kilometara.

Jak vjetar na stazi u Yanqingu onemogućio je ekipno natjecanje u paralelnom slalomu, koje se trebalo održati u subotu, a jedini preostali mogući termin za tu disciplinu tako je ostala nedjelja i to u 9.00 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 2.00 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

I na poprištu natjecanja nordijaca u Zhangjikouu u subotu su natjecatelje dočekali ekstremni vremenski uvjeti.

'Zbog jakog vjetra koji će za rezultat imati ekstremne vremenske uvjete u kojima će se utrka održati, originalna planirana distanca od 50 kilometara je skraćena na 30 kilometara. Ovu smo odluku donijeli kako bismo osigurali sigurnost natjecatelja i kako bismo smanjili njihovu izloženost teškim uvjetima', objavili su organizatori napomenuvši kako postoji mogućnost adaptacije i posljednje ženske utrke na ZOI, one na 30km koja je planirana za nedjelju.

Za utrku skijaša trkača u subotu prijavljen je i hrvatski predstavnik Marko Skender, dok bi u nedjelju u utrci skijašica trkačica trebala nastupiti Vedrana Malec.