SAD ILI NIKAD

Kimi pod pritiskom: Dobio ultimatum Ferrarija!

29.06.2016 u 11:01

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen morat će u sljedećih mjesec dana dokazati da zaslužuje svoje mjesto u Ferrariju ili će njegova momčad potražiti novog vozača. Otkrio je to u svojoj izjavi predsjednik Sergio Marchionne...

Kao i prošle godine, uoči ljetne pauze finski 36-godišnji veteran je pod pritiskom. Ima četiri utrke da dokaže da je vrijedan novog ugovora s Ferrarijem. Loši nastupi u Austriji, Britaniji, Njemačkoj i Mađarskoj značili bi kraj Finčeve F1 karijere.

'Sve je na njemu. Kimijevo vrijeme u Ferrariju ovisi o njegovim nastupima. Mora dokazati da zaslužuje ostati ovdje, a vjerujem da u drugom slučaju ni on ne bi htio nastaviti,' izjavio je za talijansku Gazzettu predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne.

Podsjetimo, ovu sezonu Kimi je započeo dobrim rezultatima i s tri pobjednička postolja u Bahrainu, Rusiji i Španjolskoj neko je vrijeme bio i ispred Sebastiana Vettela u ukupnom poretku, no nešto je pao u posljednje dvije utrke.

Ferrari još uvijek nije uvjeren da je njegov posljednji svjetski prvak iz 2007. godine pravi izbor za sljedeću sezonu, no pobjeda prije ljetne stanke svakako bi ga zadržala u elitnom automobilističkom natjecanju...