'NE MOŽEŠ MU VJEROVATI'

Kimi bijesan: Nema oprosta, on mi je sje... utrku!

07.06.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen još uvijek je ljut na Sergija Pereza koji mu je upropastio utrku u Monte Carlu i nije mu jasno zašto nije naknadno kažnjen

Podsjetimo, Kimi je držao sigurno peto mjesto na Velikoj nagradi Monaka da bi se u samoj završnici utrke u njega zabio Sergio Perez nakon divljački kasnog kočenja na izlasku iz tunela. Vozač Lotusa morao je nakon toga u boks, pao na 13. mjesto i zatim se na svježim gumama ipak probio do desetog.


Dva tjedna kasnije, uoči Velike nagrade Kanade Finac priznaje da nije oprostio vozaču McLarena.

'Ne osjećam ništa drukčije, jer bod koji smo uspjeli spasiti ne mijenja činjenicu da mi je sje… utrku i to nije u redu,' izjavio je na press konferenciji u Montrealu svjetski prvak iz 2007. godine pa zatim dodao:

'Pričao sam kasnije sa sucima koji kažu da je to bio trkaći incident. Kažu da nisam ništa krivo napravio, ali netko je očito morao nešto napraviti krivo.'

'Postoje vozači s kojima moraš biti oprezan jer im ne možeš vjerovati. Petorici najboljih vjerujem, s njim se mogu i žestoko utrkivati, ali bit će to i pošteno. Ne možeš ići u manevar pretjecanja nadajući se da će se onaj drugi maknuti. Postoje dečki koji se utrkuju žestoko i pošteno, ali i oni od kojih ne znaš što očekivati,' zaključio je čovjek koji će u Kanadi loviti Schumacherov rekord od 24 osvajača bodova u nizu.