Dagestanac se zaletio

Khabib Nurmagomedov totalno popljuvao ring djevojke i izazvao burne reakcije; UFC-ova prvakinja jasno mu je odgovorila zašto je pogriješio

18.09.2021 u 08:23

Bionic
Reading

UFC-ova prvakinja slamka kategorije dobila je priliku osvrnuti se na stavove Khabiba Nurmagomedova

Više od tri tjedna prošla su otkako je Khabib Nurmagomedov javno iznio svoje mišljenje o ring djevojkama. Dagestanski borac na konferenciji za medije održanoj u Moskvi poprilično je kontroverzno razgovarao o važnosti ring djevojaka te je izjavio kako ne vidi njihov smisao u borilačkom sportu. On bi ih se rado riješio, a ring djevojke nisu dio njegove EFC promocije, piše Fight Site.

'Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo koja je runda pokazivali na ekranu. Znam da je to dio povijesti sporta, no povijest je donijela mnoge pogreške. Mi proučavamo povijest da bismo pogreške izbjegli. I ako pogledamo povijesti u ovom slučaju, one su beskorisne. To je moje osobno mišljenje', rekao je Khabib.

Puno je reakcija uslijedilo nakon toga, počevši od boraca na društvenim mrežama pa sve do UFC-ovih Octagon djevojaka. Trenutno posljednja u nizu onih koji su prokomentirali Khabibove stavove jeste Valentina Shevchenko, UFC-ova prvakinja slamka kategorije i jedna od najdominantnijih prvakinja uopće. 33-godišnja Kirgistanka ne slaže se s Dagestancem.

'One su tu od početka UFC-a, bile su tu od početka svega. Ružno je reći da one ne pripadaju borilačkom sportu. To je tako krivo zato što one jesu dio ovoga. Niti jedan borac ne bi bio u poziciji u kojoj trenutno jeste da nema svega ovoga. Ukoliko ne bi bilo ring djevojaka, ne bi bilo niti svih ovih svjetala reflektora, fanova, zvukova. To je dosadno, bilo bi dosadno za gledati. Svi ti sitni detalji dio su kompletne slike koju popunjavaju. Zato nema rasprave, ring djevojke dio su i najvećih i najmanjih promocija', rekla je Valentina u razgovoru s Jamesom Lynchem.

Čini se kako nitko od poznatih MMA lica (boraca, Octagon djevojaka itd.) ne dijeli Khabibovo mišljenje, no Nurmagomedov je poznat kao osoba koja čvrsto drži do svojih uvjerenja i neovisno o broju osoba koje će ga podržati, on će gotovo sigurno ostati pri svojim stavovima.

  • +8
Ring djevojke Izvor: Profimedia / Autor: Tolga Akmen / AFP / Profimedia