NBA liga

Kevin Durant s Phoenixom održao lekciju Oklahomi; Dario Šarić dobio mrvice

03.04.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Oklahoma City Thunder Darija Šarića doživjeli su sinoć poraz na svom terenu, bolji do njih su sa 128:118 bili Phoenix Suns

Kevin Durant zabio je 35 koševa i vodio Phoenix do pete uzastopne pobjede.Devin Booker je dodao 22 koševa i deset asistencija za Sunse, dok je Deandre Ayton imao 19 poena i 11 skokova.

Oklahoma City je izgubila pet od zadnjih sedam, ali je ostala u utrci protiv Dallasa za deseto mjesto na Zapadu, zadnje koje vodi u play-in turnir.

Thunderu nije pomoglo ni 39 koševa Shaija Gilgeous-Alexandera. Dario Šarić je odigrao 14:09 minuta za Thunder i zabio je osam koševa (šut iz igre 2/3) te dodao tome dva skoka i jednu asistenciju.

Brooklyn Nets su također kod kuće sa 111-110 nadigrali Utah Jazz Luke Šamanića.

Mikal Bridges ubacio je 30 koševa za Brooklyn, a Cameron Johnson je dodao 18 koševa, uključujući par slobodnih bacanja u 14 sekundi do kraja. Netsima je ovo treća uzastopna pobjeda zahvaljujući kojoj su se približili plasmanu u doigravanje.

Talen Horton-Tucker predvodio je Jazz sa ​​32 poena i osam asistencija. U akciju se vratio Lauri Markkanen koji je postigao 23 poena uz devet skokova, a Šamanić je u 10:27 minuta provedenih na terenu zabio četiri koša (šut iz igre 1/3) i upisao dva skoka i jednu asistenciju.

Denver Nuggets su nadomak prve pozicije na Zapadu nakon što su sa 112-110 pobijedili gostujuće Golden State Warriorse.

Michael Porter Jr. ubacio je 29 koševa uz 11 skokova, a Jamal Murray 26 koševa za pobjedu Denvera.

Kod Warriorsa, koji su se izjednačili s Los Angeles Clippersima na petom mjestu u Zapadnoj konferenciji, samo pola utakmice ispred Los Angeles Lakersa, najbolji je bio Klay Thompson sa 25 pogodaka. Stephen Curry je upisao 21 ubačaj, a Donte DiVincenzo 18 uz 13 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

New York Knicks su se plasirali u doigravanje nakon što su kod kuće sa 118-109 bili bolji od Washington Wizardsa. Quentin Grimes i Jalen Brunson zabili su po 27 poena svaki za Knickse, koji idu u doigravanje po drugi put u posljednje tri sezone.

Corey Kispert zabio je rekord karijere od 29 poena za Wizardse.

Dallas Mavericks su izgubili možda ključnu utakmicu za kvalifikacije za dodatne utakmice za nastup u doigravanju NBA . Bolji od njih su nakon produžetaka bili Atlanta Hawks sa 132-130. Atlanti je pobjedu osigurao Trae Young koji je utakmicu završio sa 24 koša, a pogodio je par ključnih slobodnih bacanja 1,8 sekundi do kraja produžetka.

Mavericksi su imali priliku dobiti utakmicu, ali Luka Dončić je promašio tricu na 0,2 sekunde prije kraja produžetka. Također su imali priliku dobiti utakmicu 1,2 sekunde do kraja regularnog dijela, ali Christian Wood je promašio drugo od dva slobodna bacanja.

Mavericksi iza sebe imaju niz od sedam poraza u posljednjih osam utakmica, a ostale su im još tri utakmice do kraja regularnog dijela sezone. Nalaze se na 11. mjestu na ljestvici, a ispred njih su Minnesota i Oklahoma na devetom i desetom mjestu.