europski izazov

Kek optimist uoči uzvrata protiv Sarpsborga: Moramo potencirati stvari u kojima smo dobri

16.08.2018 u 10:36

Bionic
Reading

Trener Rijeke Matjaž Kek izjavio je kako u njegovoj momčadi vlada optimizam uoči uzvrata protiv Sarpsborga ovog četvrtka (Arena Sport 2, 20:45), ali upozorava da se protivnika nikako ne smije podcijeniti.

Rijeka je zahvaljujući dalekometnom udarcu Gorgona izvukla 1:1 u gostima kod Sarpsborga pa ovog četvrtka u ulozi jasnog favorita dočekuje uzvrat u 3. pretkolu Europske lige.

  • +3
HT Prva liga, 3. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

No, nakon remija na Rujevici protiv Hajduka prošle nedjelje Matjaž Kek svjestan je da treba biti oprezan, jer ne pobjeđuje uvijek bolja momčad na terenu. 

'Razmišljamo kako doći do rezultata koji će nam omogućiti prolaz u iduću fazu natjecanja. Ekipa je optimistična, raspoloženje dobro, atmosfera koja je poticajna. Dobro bi nam došle pune tribine, još jedan poziv i apel navijačima,' izjavio je slovenski strateg pa priznao:

'Mislim da je bio veći problem možda uži teren, jer njihov presing na takvom terenu dolazi do izražaja. Moramo potencirati svoje stvari koje moramo bolje raditi. Što manje prekida i da što kvalitetnije odradimo odbijenu loptu. Ne može biti da oni od sedam duela dobiju deset. Sarpsborg je pokazao da zna igrati i nije ekipa za podcjenjivanje.'

Dvoboj Rijeke i Sarpsborga počinje u 20:45, uz prijenos na MAXtv-u na kanalu Arena Sport 2.