SP U KATARU

Kauboji posrnuli u završnici! Poljska slavi polufinale

28.01.2015 u 18:22

  • +7

Rukometni SP, četvrtfinale: Hrvatska - Poljska

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stranz/PIXSELL

Bionic
Reading

Poljska je bila bolje od Hrvatske 24:22 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. Tri minute prije kraja bilo je neriješeno, ali Poljaci su bili bolji u završnici i otišli do polufinala, gdje će igrati protiv Katra

Prvo poluvrijeme okončano je s prednosti Poljaka 12:10, a igra hrvatske reprezentacije najtočnije se može opisati s riječi – mučenje! Gotovo cijelo poluvrijeme imali smo ogromnih problema s poljskom obrambenom zonom i nismo uspijevali nametnuti brži ritam igre. U drugom dijelu kauboji su počeli vrlo dobro, ali na kraju posustali i izgubili četvrtfinalni dvoboj 24:22.

Međutim, nije počelo loše. Nakon 12 minuta igre Zlatko Horvat donio je prednost Hrvatskoj 4:2, a naši su igrači, pogotovo u obrani, djelovali vrlo dobro. No, onda je dvije minute kazne dobio Marko Kopljar, a Poljaci su to iskoristili kako bi došli do prednosti 5:4.

Nakon toga hrvatski je napad djelovao potpuno bezidejno, a Poljaci su počeli igrati značajno bolje. Došli su i do velike prednosti 10:7, ali onda se naši vraćaju nakon isključenja Michala Jureckog. Nakon što je Hrvatska ulovila priključak i izjednačila na 10:10, Poljaci postižu dva gola za konačnih dva gola prednosti na kraju prvog poluvremena.

Problem u prvom dijelu bila je igra vanjske linije, a najviše je podbacio Domagoj Duvnjak, koji je u prvih 30 minuta ostao bez gola.


Naši odlično ulaze u drugo poluvrijeme, te slično kao i protiv Brazila, rade odličnu seriju 6:1 te dolaze do prednosti 16:13. U tom je periodu čak četiri pogotka postigao Domagoj Duvnjak, a Hrvatska igrala najbolji rukomet tijekom cijele utakmice. Kada se činilo da su naši reprezentativci preuzeli kontrolu nad utakmicom, Poljaci su se vratili u utakmicu.

Hrvatska je održavala prednost od dva pogotka sve do sredine drugog poluvremena, no kod rezultata 18:16 za Hrvatsku, Poljaci rade mini-seriju 3:0 te dolaze ponovo do vodstva, da bi se sve do tri minute prije kraja igralo gol za gol, a rezultat bio 22:22.

No, Poljaci su bolji u završnici te s po jednim pogotkom Syprzaka i Jurkiewicza dolaze do konačnih 24:22. Naši u završnici jednostavno nisu ponovo imali ideju u napadu, a Poljaci zasluženo slave.

U drugom je poluvremenu, pogotovo na početku, odlično vukao Duvnjak, koji je na kraju postigao pet golova, isto kao i Kopljar, dok je kod Poljaka najbolji bio Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka.