teške ozljede

Katastrofalne vijesti za Barcelonu; ovo će odlučiti borbu za prvaka...

05.03.2024 u 10:05

Bionic
Reading

Barcelona je u subotu odigrala samo 0:0 u gostima kod Athletic Bilbaa, a sad je trener Xavi doznao nove katastrofalne vijesti

Barcelonina liječnička služba nije imala dobrih vijesti za trenera Xavija Hernandeza. Kao da kiks protiv Athletica u Bilbau i prosipanje bodova nisu bili dovoljno bolni.

Naime, nakon ovog susreta Xavi je na duže vrijeme ostao bez dva važna veznjaka, Frenkie de Jong (26) i Pedri (21) moraju na dužu pauzu zbog ozljeda!

Nizozemac De Jong je iz igre izašao već u 26. minuti, a nakon liječničkih pregleda dijagnosticirano mu je istegnuće desnog zgloba. Oštećeni su ligamenti i ova ozljeda će ga izvan terena zadržati četiri do šest tjedana.

S Pedrijem je situacija puno ozbiljnija. On ima rupturu mišića (kvadriceps) i pa će pauzirati šest do osam tjedana! Katalonski mediji tvrde da se s njegovim povratkom neće žuriti, te da je zato moguć i duži boravak izvan terena.

Oba će nogometaša propustiti brojne važne susrete koji su pred Barcelonom, pa tako De Jonga sigurno neće biti na utakmicama s Mallorcom, Napolijem, Atletico Madridom i Las Palmasom. Moguće je da će se vratiti u četvrtfinalu Lige prvaka ako se Barca preko Napolija tamo uopće plasira, a optimistične najave govore da bi sredinom travnja trebao biti spreman.

  • +5
1/8 finala Lige prvaka, Napoli - Barcelona (21.2.2024) Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Pedri će uz već nabrojane utakmice propustiti i meč s Cadizom, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da se ne nađe u konkurenciji za momčadi Barce koja će u El Clasicu 21. travnja istrčati u Madridu.

Frenkie de Jong je ove sezone odigrao 27 utakmica za Barcu i postigao je dva gola. Pedri je nastupio u 24 utakmice uz učinak od dva gola i četiri asistencije.

Barca je u ovom trenutku na trećem mjestu La Lige s 58 bodova. Ispred su Girona s 59 i Real Madrid sa 66 bodova, a ove će ozljede zasigurno usmjeriti završetak sezone, moguće i odlučiti borbu za naslov prvaka. Na štetu Barce, naravno... 

Standings provided by Sofascore