'derbi della madonnina' u kupu

[FOTO] Milan i Inter u polufinalu talijanskog Kupa remizirali bez golova; uzvrat se igra tek 20. travnja

01.03.2022 u 23:46

Bionic
Reading

U prvoj polufinalnoj utakmici talijanskog Kupa Milan i Inter su na San Siru odigrali utakmicu bez golova...

Kod Intera su Marcelo Brozović i Ivan Perišić bili u početnoj postavi, a Perišić je zamijenjen u 88. minuti. U sastavu Milana Ante Rebić je igrao od 67. minute.

Sama utakmica je krenula obećavajuće i već nakon desetak minuta igre Milan je imao dvije velike prilike. Prvo je u 10. minuti Saelemaekers imao sjajnu šansu koju brani Handanović, a minutu poslije toga pored gola iz sjajne pozicije šutira Theo Hernandez.

U 24. minuti trener Milana Stefano Pioli morao je napraviti izmjenu. Kalulu je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Romagnolija.

Na otvaranju drugog dijela igre Rade Krunić se našao u prilici, ali mu je šut blokiran.

  • +13
AC Milan - Inter Milano, talijanski Kup, 1.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Oba trenera su u drugom poluvremenu pokušavala izmjenama osvježiti svoje momčadi, ali nisu uspjeli te je do kraja ostalo 'mršavih' 0:0. 

Nastavila se tako kriza Intera koji na posljednje četiri utakmice nije zabio uspio gol, a u Milanu mogu biti zadovoljni činjenicom da je ovo treći gradski derbi Della Madonnina ove sezone i da nisu upisali niti jedan poraz.

Uzvrat je na rasporedu 20. travnja. U drugom polufinalu Fiorentina je u srijedu (21 sat) domaćin Juventusu u prvoj utakmici, a uzvrat u Torinu na rasporedu je u travnju.