CIJENA PRAVA SITNICA

Katarska obitelj želi kupiti Manchester United

19.12.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Katarska kraljevska obitelj pokazala je interes za kupovinom Manchester Uniteda i prema pisanju engleskog tiska spremna je platiti 1.5 milijadi eura za 'Crvene vragove'.

Katarci žele kupiti englesku nogometnu instituciju nakon što su početkom mjeseca postali sponzor Barcelone. Španjolski velikan će tako po prvi put u svojoj 111 godina dugoj povijesti na svojim dresovima nositi sponzorski logo. Barca je potpisala ugovor s Qatar Foundationom do 2016. godine vrijedan 30 milijuna eura godišnje.

Prije nekoliko mjeseci katarska kraljevska obitelj Al Thani je kupila londonsku robnu kuću Harrods isplativši bivšem vlasniku Mohamedu Al-Fayedu 1.5 milijardi eura. U svojim rukama drži i 80 posto dionica "Shard of Glass" poznatijeg kao London Bridge Tower, koji će kada se završi biti najviše građevina u Europskoj uniji, treći je pojedinačni dioničar Volkswagena, a ima i dionice u Porscheu.

Manchester United je od 2005. godine u rukama američke obitelji Glazer koja je klub platila oko 800 milijuna eura. Prema posljednjim podacima dug Uniteda je oko milijardu eura.