OŠTRA KRITIKA LEGENDE

Katalinić kazao veliku istinu o derbiju; evo što je ljutito poručio čelnim ljudima Hajduka

07.08.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Prvi ovosezonski derbi između Dinama i Hajduka, u kojem je domaćin na maksimirskom stadionu stigao do pobjede 3:1, za tportal.hr komentirao je proslavljeni hrvatski nogometni trener Ivan Katalinić

Derbi na Maksimiru, kao i mnogi dosad, nije mogao proći bez komentara na suđenje. Tako je primjerice kapetan Hajduka i strijelac za izjednačenje Zoran Nižić sarkastično rekao: 'Uvjerljivi Dinamo i izvanredno suđenje'.

Očito su igrači Hajduka u drugom poluvremenu, kada su stigli do izjednačenja, osjetili kako bi mogli do sva tri boda na Maksimiru. No, gol mladog španjolskog nogometaša Danija Olma u 78. minuti za vodstvo Dinama 2:1 na kraju se pokazao ključnim…

'Kao trener mogu reći kako Hajduk, kad aje 15- ak minuta prije kraja utakmice imao 1:1 i terensku inicijativu, nije smio izgubiti ovu utakmicu. Ukratko, Dinamo je bio puno bolji u prvom poluvremenu međutim u drugom dijelu Hajduk je na terenu izgledao moćnije i nakon gola za 1:1 vidjelo se kako su igrači Dinama izgubili glavu. No, sjajni gol Olma za 2:1, u sam kut, sve je preokrenuo. Sjajan udarac kakav se u HT Prvoj ligi rijetko viđa i kad netko tako dobro i precizno iz prve opali golmanu je teško reagirati. Uz sve to Stipica je bio pokriven', kazao je 66-godišnji Ivan Katalinić koji je u trenerskoj karijeri, osim Hajduka koji je vodio u nekoliko navrata, dosad vodio ukupno 20 klubova.

O trećem golu, koji je za neke sporan zbog udarca koji je dobio golman Hajduka Stipica, Katalinić nije želio previše govoriti:

'Ponavljam, gol Dinama za 2:1 je sve preokrenuo i nakon toga Hajduk je pokušao ići na sve ili ništa, ali je ubrzo Dinamo zabio za 3:1. Kod toga gola sudac nije mogao vidjeti što se sve dogodilo, a pogotovo ne udarac u Stipicu… Ispada kako se Dinamo izvukao u trenucima kada su bili u tzv. crnim minutama, kada su potpuno pali.'

Za kraj je Katalinić, koji iza sebe ima veliko trenersko iskustvo rekao dvije stvari zbog kojih se u Hajduku trebaju zabrinuti.

'Da bi Hajduk bio ozbiljan kandidat za titulu prvaka prije svega ne smije gubiti bodove od tzv. malih klubova kao što je recimo Inter protiv kojeg su vodili 2:0 i umjesto za zabiju pet komada oni izgube dva boda! Da su protiv Intera uzeli tri boda ovaj poraz od Dinama ne bi bio zabrinjavajući. No, mene iskreno brine nešto drugo. Mislim da Hajduk ima previše stranaca, dovodi se u klub igrača sa svih strana svijeta, a ruku na srce nije riječ o ekstra kvaliteti. Ti stranci nikada neće osjetiti kakav je ponos nekom Dalmatincu ili domaćem igraču odjenuti dres Hajduka i istrčati pred punim Poljudom. Tradicija je bila da u prvom sastavu mora biti barem 8-9 domaćih igrača, ali eto to se dramatično promijenilo i malo me to brine… Istu grešku radio je i Dinamo, ali sada su se opet okrenuli mladim domaćim igračima od kojih će vjerojatno dobro zaraditi, a iskreno sumnjam da će u Hajduku na nekom od ovih stranaca, kojih ima sve više, zaraditi', kazao je za kraj Katalinić koji je kao bivši reprezentativni golman Jugoslavije ponosno nosio dres Hajduka te nakon toga od 1980. do 1983. Engleskog Southamptona.

  • +27
Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
DINAMO-HAJDUK 3:1, 4. kolo 2017/1., (SAŽETAK)