IVO ISPISAO POVijEST

Karlovića čeka ludi obračun s pola metra nižim suparnikom: Hoće li se ponoviti bizarna scena?

02.07.2019 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon što je Ivo Karlović sredio Talijana Arnaboldija i postao najstariji pobjednik meča u Wimbledonu još od 1975. godine, u 2. kolu čeka ga opasni Thomas Fabbiano kojem će trebati stolica na mreži kako bi ga mogao zagrliti na kraju dvoboja…

'Div sa Šalate' još jednom je potvrdio svoju dugovječnost, pobjedivši s 3:0 u setovima Andreu Arnaboldija, što ga je učinilo jednim od najstarijih pobjednika meča na Wimbledonu.

  • +7
Ivo Karlović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Karlović se na vječnoj ljestvici nalazi na 18. mjestu, ali nije bilo starijeg igrača koji je prošao 1. kolo još od Kena Rosewalla i Neala Frasera 1975. godine.

'Ne osjećam se drukčije nego prije deset godina i nadam se da ću nastaviti ovako dalje,' izjavio je Ivo Karlović za Sportklub nakon pobjede u ponedjeljak.

Iako su svi očekivali Stefanosa Tsitsipasa u 2. kolu, uglednog grčkog talenta iznenađujuće je izbacio Thomas Fabbiano, 89. tenisač svijeta koji je odigrao fantastično tijekom pet setova i zasluženo slavio.

Riječ je o 30-godišnjem Talijanu koji nije mnogo napravio tijekom svoje karijere, ali djeluje kao da je na vrhuncu ovih dana.

Bit će to zanimljiv meč i zbog razlike u visini, jer Fabbiano je visok samo 173 cm, a Karlović u tenisicama čak 213 cm.

Mogla bi se ponoviti legendarna scena kada je Dudi Sela, dva centimetra viši od Fabbiana donio stolicu kako bi se zagrlio na mreži s Karlovićem.

Kako god, Fabbiano će biti izuzetno opasan suparnik i Karlovića čeka još jedan neizvjestan meč u srijedu u Wimbledonu…