STRAŠNO

Karim Benzema apelirao za mir, ali onda mu stigla vulgarna uvreda. I to na pet jezika

16.10.2023 u 13:54

Bionic
Reading

Bivši izraelski nogometni vratar David 'Dudu' Aouate (45), nekadašnji čuvar mreže Deportiva La Corune i Mallorce, vrijeđao je preko društvenih mreža francuskog napadača alžirskih korijena Karima Benzemu (35) koji je naveo da izraelska vojska nepravedno bombardira žene i djecu u Pojasu Gaze.

Aouate mu je na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, na pet jezika napisao 'Ti si kur*** sin'. Ondje je objavio zastave Izraela i SAD-a, izraelskog saveznika.

Benzema, igrač saudijskog Al-Ittihada i bivši kapetan Real Madrida, prethodno je u nedjelju na istoj mreži napisao da se moli za stanovnike Gaze, skučenog i opkoljenog prostora s dva milijuna stanovnika, na koji izraelska vojska sprema napad s kopna, zraka i mora.

'Sve naše molitve za stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu', napisao je Benzema. Podršku narodu Palestine pružio je i bivši francuski reprezentativac Nabil Fekir (30), koji je s Francuskom osvojio svjetski naslov 2018. godine.

Veznjak Real Betisa dao je 'nepokolebljivu podršku narodu Palestine' i pozvao na povratak mira i pravde, vjerujući da je palestinsko stanovništvo bilo predugo podvrgnuto apartheidu.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je sućut predsjednicima Palestinskog i Izraelskog nogometnog saveza u pismu poslanom u petak, navodeći da se FIFA pridružila 'pozivima za trenutni prekid neprijateljstava i ublažavanje patnji Izraelaca i palestinskog naroda'.