sudar u francuskoj

Karijera Schumachera pretrpjela novi udarac: Ovo od timskog kolege nije očekivao...

23.06.2019 u 09:03

Bionic
Reading

Mick Schumacher odustajanjem u prvoj utrci Formule 2 na stazi Paul Richard nastavio je sa svojim razočaravajućim rezultatima. Ovaj put krivac je bio kolega Sean Gelael koji ga je pomeo u prvom krugu...

Sin sedmerostrukog prvaka svijeta stigao je u Formulu 2 kao aktualni prvak europske Formule 3 i test vozač Alfa Romea i Ferrarija te su ga mnogi vidjeli među elitom već sljedeće sezone.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Međutim, Mick Schumacher zasad se muči među najboljim juniorima svijeta i još uvijek se nije niti jednom popeo na pobjedničko postolje, u devet odvezenih utrka.

Mladi 20-godišnji Nijemac drži tek 15. mjesto u ukupnom poretku, a glavobolje su se nastavile ove subote u Francuskoj gdje je na stazi Paul Richard nastup završio već u prvom krugu.

Krivac je ovaj put bio timski kolega Sean Gelael koji je izgubio kontrolu i zabio se u njega te obojici upropastio utrku.

'Nema se o tome što reći. Nitko takve stvari ne radi namjerno, pogotovo ne timski kolega. Bila je to nesreća,' izjavio je razočarani Mick nakon utrke.

Dosadašnji rezultati u prvenstvu znače da će Schumacher definitivno ostati u Formuli 2 i sljedeće sezone, kako bi stekao potrebno iskustvo i na pravi način savladao posljednji korak prema eliti, gdje ga nestrpljivo čekaju u Alfa Romeu...