CASILLAS BEZ OBJAŠNJENJA

Karanka: Mourinho se ne mora pravdati za svoje odluke

28.12.2012 u 18:45

Bionic
Reading

Aitor Karanka, pomoćni trener Real Madrida, izjavio je novinaru Marce da njegov šef Jose Mourinho nije objasnio kapetanu Ikeru Casillasu zbog čega nije branio u utakmici protiv Malage

Prvi puta nakon 10 godina Casillas nije bio u početnom sastavu, ne računajući ozljede i poštede vratara koji je u 'kraljevskom klubu' zaradio status ikone. Umjesto njega, na gol je stao Antonio Adan koji je primio tri komada u porazu 3:2, nakon kojeg je Real Madrid na -16 u odnosu na vodeću Barcelonu.

Mourinho je objasnio kako je u pitanju bila 'tehnička procjena'. Španjolski mediji su od tog slučaja napravili pravu sapunicu. Pred diktafon novinara Marce stao je i Mourinhov pomoćnik Aitor Karanka.

'Mourinho stvarno nikome ne duguje objašnjenje zbog čega neki igrač igra ili ne igra. Nema se što on opravdavati zbog svojih odluka. On sam najbolje zna kojem igraču možda treba objasniti više nego nekom drugom. Iker nije dobio nikakvo objašnjenje zbog čega je završio na klupi. Trener uvijek ima pravo izabrati onog igrača za kojeg procjeni da će najbolje odraditi posao', veli Karanka.

Odgovorio je i na pitanje zbog čega se regularno pojavljuje na konferencijama za novinare.

'Prije nekog vremena mi je Mourinho rekao da ću ja ići na konferencije za medije na regularnoj bazi. Razlog je taj što on nema dobre odnose s novinarima'.