KRATKO I JASNO

Karabatić otvorio dušu: Samo mi je još ovo falilo!

12.01.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Nikola Karabatić priznaje da mu je u bogatoj rukometnoj karijeri još jedino falio nastup s francuskom reprezentatcijom na domaćem terenu, a upravo tu želju ostvaruje na Svjetskom prvenstvu ove godine...

Iskusni 32-godišnji Francuz ovog će mjeseca ponovo biti osoba o kojoj će se mnogo pisati u Francuskoj, ali i svim zemljama u kojima je rukomet jedan od omiljenih sportova.

Karabatić će predvoditi svoju reprezentaciju po tko zna koji put na jednom velikom prvenstvu, no ovaj put činit će to na domaćem terenu, što još nije imao prilike.

'To je još jedino što mi je falilo u karijeri: doživjeti veliko međunarodno natjecanje kod kuće u Francuskoj i imati privilegiju i sreću uživati u entuzijazmu koji nas okružuje,' izjavio je Nikola Karabatić koji se u karijeri može pohvaliti s tri osvojene klupske Lige prvaka te čak osam osvojenih zlatnih medalja s Francuskom, od toga dva olimpijska zlata.

Francuzi su turnir otvorili brutalnom 31:16 pobjedom protiv Brazila, ali iako se tamošnja javnost neće zadovoljiti ničim drugim osim titule, Karabatić ne želi pričati o osveti Dancima koji su ih porazili u finalu Igara u Riju prošlog ljeta.

'Nismo izgubili zlato, nego osvojili srebro. Silno smo motivirani ovdje kod kuće i nemamo potrebu za duhom osvećivanja. Želimo biti dobri pred svojima i ne razočarati svoje bližnje i naše navijače,' zaključio iskusni rukometaš koji je sigurno u užem krugu najboljih svih vremena.