TRAŽI POVRAT IMOVINE

Kaptol neće dopustiti gradnju kampa HNS-a na Sveticama!

29.01.2014 u 20:39

Bionic
Reading

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tvrdio da su svi papiri i imovinskopravni odnosi čisti, zemljišne knjige kažu drukčije. Kaptol od Grada traži povrat imovine - upravo za prostor Svetica gdje bi se trebao graditi budući nogometni centar, donosi ekskluzivno Dnevnik HRT-a.

Protiv Bandićeve inicijative izgradnje kampa HNS-a na Sveticama ustali su građani pod inicijativom 'Svetice za sve' i čini se da bi na kraju ipak mogli doći na svoje. Naime, u priču se uključio Kaptol, koji je nekoć bio vlasnik sporne imovine te traži povrat imovine na kojoj bi se trebao graditi nogometni centar. Iako gradonačelnik tvrdi da je sve u redu i da izgradnja počinje na proljeće, situacija bi se mogla zakomplicirati.

'Temeljem rješenja Županijskog suda u Varaždinu od 28. kolovoza 2012. bilježi se postupak povrata imovine pred nadležnim upravnim tijelom Grada Zagreba,' stoji u zemljišnim knjigama.

'Niti jedan investitor neće pristupiti velikim ulaganjima. Zabilježba u knjigama zato i postoji da investitor vidi da se radi o sporu, kao što to grad zna od 1997. godine,' rekla je za HRT odvjetnica Kaptola Zvjezdana Znidarčić Begović.

Iz HNS-a nisu htjeli komentirati situaciju te su poručili da u dogovoru s Gradom više ne daju izjave na ovu temu.

HRT-ovu priču pogledajte ovdje