RIJEČ DESETKE

Kapetan Luka Modrić o 'drugačijoj' Hrvatskoj: Igrao sam to samo jednom, nećemo nešto tvrdoglavo gurati

26.03.2022 u 17:36

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1:1, a analizu dvoboja dao je kapetan Luka Modrić

Realov veznjak je na terenu proveo 70 minuta te je u razgovoru za Novu TV prvo govorio o novom sustavu kojeg je želio isprobati izbornik Zlatko Dalić.

'Primarno je bilo isprobati novu formaciju, kako se snalazimo u novoj formaciji. Mislim da je to bilo dobro u većem dijelu utakmice, šteta za ovaj primljeni pogodak. Bilo bi puno bolje da smo pobijedili, ali ovo je prijateljska utakmica. Vidjet ćemo što smo mogli bolje napraviti da ne primimo taj pogodak', kazao je Modrić pa je pohvalio suparnika:

'Slovenci su nam dosta otežali, bili su dosta zgusnuti. Nije bilo lako igrati.'

Još malo o novoj formaciji…

'Teško je govoriti nakon prve utakmice. Treba vidjeti hoćemo li nastaviti igrati u toj formaciji, ali trebamo sve isprobati da vidimo što nam paše. Dobro, nisam bio toliko u kontaktu s loptom, a kada imate trojicu stopera, jedan od njih vodi igru. Nije to bilo loše, bilo je okej za prvu utakmicu', pričao je Modrić i nastavio:

  • +38
Hrvatska - Slovenija, nogomet, pripreme, turnir Doha, 26.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Jednom sam igrao u toj formaciji za Real Madrid protiv Atalante u Ligi prvaka, ali u nešto drukčijoj formaciji. Kada smo igrali s tri stopera, u vezi smo imali dva zadnja vezna. Na kraju izbornik će odlučiti što ćemo igrati i što nam najbolje paše. Nećemo nešto tvrdoglavo gurati.'

Poruka navijačima koji su se pojavili na stadionu u Kataru…

'Nije ih bilo previše, to je razumljivo, ali hvala navijačima koji su došli. Nedostajali su nam navijači', zaključio je Modrić uz riječi da je najvažnije da nije bilo ozljeda u reprezentaciji.