problemi u bazenu

Kapetan hrvatske reprezentacije pozitivan je na koronavirus, utakmice protiv Crne Gore i SAD-a neće se igrati, turnir je otkazan

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 24.10.2020 13:26
  • Objavljeno 24.10.2020 u 13:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski vaterpolski savez (HVS) odgodio je održavanje međunarodnog turnira HEP Kup, koji se od 26. do 28. listopada trebao igrati u Zagrebu

Vaterpolist zagrebačke Mladosti i kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje pozitivan je na koronavirus, objavila je Mladost.

Jedan od najboljih svjetskih bekova testirao se u petak u skladu s planiranim testiranjem hrvatske vaterpolske reprezentacije ususret HEP kupu, a nalazi ostalih hrvatskih reprezentativaca su negativni.

'U petak smo se svi testirali, danas sam dobio pozitivan nalaz. U izolaciji sam, čekam detaljne upute epidemiologa. Nadam se da će svi ostali suigrači ostati zdravi kao što im je test pokazao i da će meni bolest proći što prije kako bismo se mogli svi skupa vratiti u bazen i trenirati kao prije', izjavio je Andro Bušlje.

Hrvatska reprezentacija se priprema za kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre, koji će se održati u Rotterdamu u veljači 2021. U sklopu priprema od 26. do 28. listopada na bazenu zagrebačke Mladosti trebao se odigrati međunarodni turnir HEP Cup s reprezentacijama Hrvatske, Crne Gore i SAD-a.

No, iako su testovi svih ostalih igrača i članova stožera bili negativni, HVS je odlučio odgoditi taj turnir.

'Sportski gledajući, iznimno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo potpuno svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, svih djelatnika uključenih u organizaciju turnira, kao i gostujućih momčadi, te gledatelja, nama apsolutni prioritet. Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati ovaj turnir, o čemu ćemo javnost pravodobno izvijestiti', izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.