loša atmosfera

Kapetan Bayerna otvoreno je progovorio o velikoj svađi koja razdire klub; pred njima je utakmica istine, a stanje nije nimalo dobro

13.04.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna večeras (21 sat, Arenasport, MAXtx) u Parizu igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a. U Münchenu je PSG slavio 3:2 i još uvijek aktualni osvajač Lige prvaka Bayern je pred eliminacijom. Uz sve probleme na terenu, momčad Bayerna potresa velika svađa...

Bayern je u Pariz stigao strašno oslabljen, od ranije nema najboljeg igrača i prvog strijelca Roberta Lewandowskog, a trener Hansi Flick za večerašnju utakmicu ne može računati ni na Gnabryja, Costu, Tolissoa, Sülea... Realno, Bavarcima će na Parku prinčeva trebati pravo čudo ako žele iznenaditi ambiciozni i razigrani PSG.

Kako god bilo, ovo je repriza prošlogodišnjeg finala Lige prvaka, prva je utakmica opravdala sva očekivanja, PSG je u Münchenu slavio 3:2, ali ne treba unaprijed otpisivati Bayern. Iako je momčad uzdrmana sukobom između trenera Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića koji već tjednima razdire odnose unutar kluba.

Do sada se nitko od igrača nije usuđivao komentirati sve što se događa iako je bilo očito da svađa utječe i na rezultate momčadi. A sada je napokon o svemu progovorio kapetan Manuel Neuer.

'Važno je da se koncentriramo na našu momčad i na naš nogomet. Sve što dolazi izvan toga trebamo ostaviti sa strane jer jednostavno nam je potrebno pozitivno ozračje', kazao je Neuer i dodao:

'Sad više od svega trebamo pozitivnu energiju i to trebamo koristiti na terenu. Potrebno nam je malo više mira oko nas, to bi bilo dobro...'

  • +17
FC Bayern - PSG, Liga prvaka, 7.4.2021. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Iskusni je golman sve to sjajno 'upakirao', pokušao je barem malo primiriti suigrače i navijače. U 'akciju' se bacio i predsjednik Bayerna Herbert Hainer, ali on je bio puno izravniji u poruci upućenoj Flicku i Salihamidžiću.

'Mirni smo i opušteni. Nije ovo ni prvo, ali ni posljednje uzbuđenje u Bayernu. Svašta se piše i svatko tumači onako kako želi', kazao je Herbert i upozorio:

'Ponavljam, ne želim da budu ljubavnici, ali moraju dobro surađivati i to i rade...'

Puno će toga biti jasnije po svršetku večerašnje utakmice. Jer Bayern je još ranije ispao u njemačkom Kupu, sada je pred eliminacijom iz Lige prvaka, a u Bundesligi mu se Red Bull Leipzig približio na pet bodova razlike. Završnica sezone će u Münchenu biti vrlo zanimljiva, kako na terenu, tako i izvan njega.

  • +5
Bayern - Union Berlin, Bundesliga, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Matthias Hangst / POOL