RASPAD SISTEMA

Kaos u Njemačkom nogometnom savezu; padaju glave čelnih ljudi, jer za ovo nema oprosta

12.05.2021 u 08:33

Bionic
Reading

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Fritz Keller ponudio je u utorak ostavku nakon završetka rasprave o sportskom sudu sljedećeg tjedna zbog nacističkog komentara upućenog potpredsjedniku, a nekoliko drugih najviših dužnosnika DFB-a trebalo bi napustiti svoja mjesta

Keller, koji je na dužnosti predsjednika preuzeo u rujnu 2019. godine, s ciljem reforme organizacije koja je pogođena skandalima zbog neredovitih plaćanja, suočen je sa presudom sportskog suda zbog komentara upućenog potpredsjedniku Raineru Kochu.

'Predsjednik Fritz Keller u odluci koju je sam donio izjavio je svoju glavnu spremnost da odstupi s položaja predsjednika nakon završetka postupka na sportskom sudu DFB u ponedjeljak 17. Svibnja', navodi se u priopćenju DFB-a.

Keller je prošlog mjeseca Kocha, građanskog suca, nazvao 'Freisler', referenca na zloglasnog nacističkog suca Rolanda Freislera, sudionika konferencije 1942. godine na kojoj su nacisti iznijeli svoje 'konačno rješenje' za istrebljenje Židova.

Ispričao se, ali odbio je dati ostavku nakon što su mu DFB-ovi državni i regionalni savezi povukli povjerenje i pozvali ga da ode.

Glavni tajnik Friedrich Curtius, s kojim je Keller bio u zavadi oko nadzora unutar DFB-a, također će napustiti mjesto, pa je Savez praktički obezglavljen.

Keller je inače bivši predsjednik Freiburga.