Ovdje nitko nije normalan

Kaos u klubu u kojem igra 'Vatreni'; Nakon što su navijači zapalili drveće ispred trening kampa, trener dao otkaz zbog toga što je dobio pojačanje

02.02.2021 u 17:55

Bionic
Reading

Trener francuskog nogometnog prvoligaša Olympique Marseillea Portugalac Andre Villas Boas (ponudio je ostavku

Trener francuskog nogometnog prvoligaša Olympique Marseillea Portugalac Andre Villas Boas (43) ponudio je ostavku nezadovoljan sportskom politikom kluba.

'Podnio sam ostavku jer se ne slažem sa sportskom politikom. Ne želim ništa od OM-a. Ne želim novac', rekao je Villas Boas na konferenciji za novinare.

Villas Boas je prošlog mjeseca najavio da će otići iz kluba kad mu istekne ugovor na kraju sezone, no očito je kako Velodrome želi napustiti i ranije.

'Čekam odgovor, koji bi mogao biti ne. Onda ćemo nastaviti suradnju, ne želim novac, samo želim otići', dodao je.

Kap koja je prelila njegovu čašu nezadovoljstva je dolazak veznjaka Celtica Oliviera Ntchama.

'To je odluka koju ja nisam donio, već sam je saznao iz novina. On je igrač za kojeg sam rekao ne. Nije bio na našem popisu', istaknuo je Portugalac preuzevši svoj dio odgovornosti na sportskoj razini.

'Ja sam kriv za rezultate, a o ostalim aspektima ne mogu ništa reći. Jako sam ljut', kazao je.

OM je upisao četiri uzastopna poraza i trenutačno se nalazi na skromnom devetom mjestu Le Championnata sa 32 boda, čak 16 manje od lidera Lillea.

Prije tri dana nekoliko stotina navijača OM-a, u kojem igra i naš Duje Ćaleta-Car kojem je nedavno propao transfer u Liverpool, je došlo pred klupski trening-centar napravivši kaos. Zapalili su stabla ispred ulaza, bacali baklje i pokušali ući u kompleks. Navijači su došli s transparentima 'Uprava, odlazi' želeći iskazati nezadovoljstvo klupskom politikom i rezultatima.

'Ono što se dogodilo prošlog vikenda nema nikakve veze s mojom odlukom', rekao je Portugalac.