PRED TRANsFEROM ŽIVOTA

Kaos oko Ivana Rakitića postaje sve veći; u igru za Hrvata ušao trofejni velikan pored kojeg Inter nema šanse

01.03.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Budućnost Ivana Rakitića jedna je od stalnih tema u španjolskim i talijanskim medijima, a sada su se pojavile nove informacije vezane uz budućnost hrvatskog reprezentativca

Sapunica oko Ivana Rakitića svima je dobro poznata. Našem veznjaku ugovor s Barcelonom završava u lipnju 2021., on se nadao produljenju i povišicu, ali je umjesto toga završio na čekanju. U klubu su mu poručili da trenutačno nema mjesta za povećanje njegove godišnje plaće (4,5 milijuna eura), ali da će razgovarati oko novog ugovora.

Rakitić, koji je u Barcelonu stigao 2017. iz Seville, te se prometnuo u jednog od najzahvalnijih igrača katalonskog ponosa, poput dobrog vojjnika je prihvatio takav rasplet i niti jednom svojom izjavom nije navijestio odlazak.

No zato jesu talijanski mediji kao Gazzetta dello Sport, koja je smatrala da je transfer Rakitića u milanski Inter gotova stvar, dok španjolski novinari tvrde suprotno odnosno da nije bilo nikakvog kontakta.

Sada kaos oko Rakitićeve budućnosti postaje još veći, jer drugi talijanski dnevnik Corierre dello Sport ima informacije da je drugi europski velikan pristupio Rakitićevom agentu, a riječ je o Manchester Unitedu koji je spreman debelo povećati godišnja primanja našem veznjaku u odnosu na to što svaki mjesec prima od Barcelone, ali i i odnosu što bi imao u Interu. Klub s Old Trafforda nema problema s novcem, a ni s financijskim fair-playom kao talijanski velikan pa može ponuditi još više.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Isto tako prema pisanju engleskih medija hrvatski reprezentativac velika je želja trenera Manchester Norvežanina Ole Gunnara Solskjaera koji će gotovo sigurno ostati trener na duži period i zato je već upravi kluba dostavio listu potencijalnih pojačanja, na kojoj je i Rakitić.

Navodno će Rakitića Barcelona pustiti na Old Trafford nakon dolaska Frankija de Jonga, igrača Ajaxa koji igra na njegovoj poziciji, tvrdi Talksport.

Vidjet ćemo koliko ima tu istine sljedećih tjedana, a treba spomenuti kako se proteklih tjedana u vezu s Rakitićem dovodio i Chelsea.