KRIVICU PREUZEO TRENER

Kao mala djeca: Nećeš ti, ja ću pucati penal....

25.02.2013 u 12:29

Bionic
Reading

Bizarna situacija viđena je u nedjeljnom finalu engleskog nogometnog Liga kupa, u kojem je velški Swansea slavio protiv četvrtoligaša Bradforda s 5:0

Engleski nogometaš Nathan Dyer izborio je nastrožu kaznu u 56. minuti utakmice, pri rezultatu 3:0, te 'natjerao' suca da Bradfordovom vrataru pokaže crveni karton. U trenutku kada je Swansea zaradio jedanaesterac Dyer je na svom kontu imao dva pogotka, tako da je jedanaesterac ujedno bio i velika prilika za hat trick.

No, Nizozemac Jonathan de Guzman uzeo je loptu u svoje ruke, te ju nije želio dati svojem suigraču, jer se i on želio upisati na listu strijelaca u 'gaženju' Bradforda. Spomenuti dvojac svađao se nekoliko minuta, dok je trajala izmjena vratara kod Bradforda, a prestali su tek kada je došao najbolji igrač momčadi, Španjoalac Michu, i zamolio Dyera da odustane.

Ovaj je to nevoljko prihvatio, a De Guzman nedugo zatim zabio za 4:0. Svi igrači Swanseaja krenuli su slaviti pogodak, dok je Dyer ljutito krenuo prema centru. Kasnije je kamera uhvatila obojicu u zagrljaju, ali i menadžera Michaela Laudrupa kako razgovara sa svojim pomoćnikom, vrlo lako moguće o toj pomalo sramotnoj situaciji.

'Moja greška. Ovo nam je prvi penal u sezoni, zaboravio sam izabrati koji će igrač pucati penal', pokušao je ublažiti situaciju Laudrup.

Recimo i da De Guzman, koji je na početku ove sezone stigao u velški klub, nije želio prepustiti jedanaesterac igraču koji od 2008. godine brani boje Swanseaja, te je ove sezone jedan od najboljih igrača momčadi.

Zanimljivo, bio je to prvi jedanaesterac ove sezone za Swansea, pa možda i zato 'zbunjenost' oko toga tko je trebao pucati.