REPRIZA EPSKOG OGLEDA

Kao curice... Za ove teniske legende vrijeme kao da je stalo

11.03.2015 u 16:59

Bionic
Reading

Prije 25 godina održan je prvi službeni ženski teniski meč u pet setova, a protagonistice koje su dana neosporne teniske legende našle su se na istom mjestu kako bi osvježile sjećanje na legendarni meč

U finalu završnog WTA turnira 1990. godine Monika Seleš je svladala Gabrijelu sabatini s 3:2 u setovima i tada 16-godišnja predstavnica Jugoslavije osvojila je prvi puta taj turnir.

Da nije bilo napada nožem danas bi možda bila neosporno najveća ikada, a i s tom tragičnom epizodom uspjela se masnim slovima upisati u tenisku povijest. Gabriela Sabatini oduvijek je privlačila pažnju i na terenu i van njega, a Argentinka je sa 27 osvojenih turnira ostala upamćena i kao puno više od teniske ljepotice.

25 godina kasnije Gabriela je pred prepunim Madison square Gardenom 'uzvratila' Moniki s 8:5 u gemovima, a nekadašnje rivalke 25 godina kasnije, nije se moglo ne primijetiti, i dalje izgledaju kao djevojčice... Silina udaraca poklekla je pred desetljećima, ali fizički su i dalje u besprijekornom stanju.


i