JELAVIĆ ZNA

'Kamerun je sada naše finale'

14.06.2014 u 20:23

Bionic
Reading

Nikica Jelavić smatra kako je Hrvatskoj najbolje zaboraviti Brazil i okrenuti se Kamerunu, a prokomentirao je i pogodak iz Sao Paula.

Dokaži da si znalac

Ako misliš da svojim nogometnim znanjem i boljom strategijom može pomesti konkurenciju ovo je mjesto za tebe! Priključi se i igraj OVDJE!



Poslije poraza od domaćina Brazila 3:1, hrvatska nogometna reprezentacija nastavit će natjecanje u Manausu, a s druge će strane terena stajati Kamerunci.

'Svjesni smo da moramo što prije ostaviti Brazil iza sebe. Moramo se maksimalno usredotočiti na Kamerun, imamo dosta vremena za analizu. Mislim da smo kvalitetniji. Bit će pritiska, ali mislim da možemo uspješno odraditi taj susret', najavio je napadač Nikica Jelavić

Sudačka odluka iz 70. minute okupirala je naslovnice, ali ne smije poremetiti koncentraciju, dodao je:

'Glupo je više pričati o sucu. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, da bi na kraju izgubili na način nedopustiv za otvaranje Svjetskog prvenstva. Što prije to zaboravimo, a počnemo misliti na Kamerun, to bolje. I to je nogomet, sad poslije utakmice više ne možemo ništa promijeniti'.

Nakon odrađene suspenzije, za Kamerun konkurira i Mario Mandžukić.

'Sve u službi momčadi, neka Mandžukić igra i zabije. Zamijenio sam ga, zbog obrambenih sam zadataka bio malo udaljeniji od gola i vjerujem da Brazilci nikada ne bi zabili da nije bilo kaznenog udarca. S Mandžukićem ćemo biti još jači. Imamo još nekoliko dana za dobru analizu Kameruna, ima dosta prostora za napraviti im nered', kaže Jelavić.

U Sao Paulu je Jelavić posljednji dirao loptu prije Marcelovog autogola i hrvatskog vodstva, a izbornik Kovač pogodak je nazvao njegovim.

'Iskreno, promašio sam tu loptu. Kada sam vidio da me Marcelo ispravio, trčao sam prema Oliću, vidio naše navijače kako skaču, osjećaj je bio neopisiv', komentirao je Jelavić te s osmijehom nastavio:

'Ja isto mislim da je to moj pogodak, nitko mi ga ne može uzeti, tako je lijepo razmišljati. Na kraju mi je krivo što smo izgubili'.

'Kamerun je sada naše finale', zaključio je hrvatski napadač.