problemi s ozljedama

Kalvarija Marka Pjace nije pri kraju: U Juventusu postaju svjesni da su bacili 23 milijuna eura

17.08.2019 u 17:31

Bionic
Reading

Hrvatski krilni napadač Marko Pjaca nije imao sreće s ozljedama otkad je iz Dinama uz 23 milijuna eura odštete prešao u Juventus, a talijanski mediji su ga već prekrižili i smatraju da će se za torinski klub pokazati kao potpuno promašena investicija...

Mladi 24-godišnji krilni napadač oduševljavao je sjajnim nastupima u dresu Lokomotive i Dinama u HT Prvoj ligi te dogurao sve do reprezentacije u kojoj je igrao zapaženu ulogu na Euru 2016. godine.

  • +5
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No, nakon prelaska u Juventus uz odštetu od čak 23 milijuna eura započeli su njegovi problemi. Počeo se ozlijeđivati, a onda je došla nesretna prijateljska utakmica Hrvatske i Estonije na kojoj je teško ozlijedio koljeno.

Više od pola godine izbivao je s travnjaka, a kad se vratio u torinskoj svlačionici više nije bilo mjesta za njega. U Schalkeu na posudbi nije ostavio dublji trag, a onda je proslijeđen u Fiorentinu gdje također nije briljirao, prije nego što je u ožujku ponovo ozlijedio ligamente koljena i završio na rehabilitaciji.

Pjaca je trenutno član Juventusa, ali klub ga nije prijavio niti za jedno natjecanje, s obzirom da se neće u potpunosti oporaviti, vjeruje se sve do siječnja.

Sudbina velikog talenta je upitna i čeka ga u slučaju uspješnog oporavka nova posudba i vjerojatno razlaz s Juventusom sljedećeg ljeta.

Talijanski mediji ovih dan se pitaju je li Juventus bacio veliki novac na darovitog Hrvata, a iako je imao par dobrih nastupa u crno-bijelom dresu, u ovom trenutku čini se da ipak neće ostati upamćen kao jedna od dobrih kupovina najmoćnijeg talijanskog kluba...